Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
10. októbra 2022, 15:25
Čas čítania 0:46

Martin Klus hrozí odchodom z SaS. Za závan zdravého rozumu ho popravia, myslí si Matovič

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Igor Matovič na Facebooku informoval o možných rozbrojoch v strane Sloboda a solidarita.

Bývalý štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí Martin Klus žiada od svojho klubu SaS voľnú ruku pri prípadnom hlasovaní o odvolávaní predsedu vlády Eduarda Hegera.

Tvrdí, že ak nedostane zelenú kartu, vyvodí zodpovednosť, informujú Hospodárske noviny. Podľa portálu prichádza do úvahy aj Klusov odchod zo strany Sloboda a solidarita, ktorý nateraz tento scenár nevylučuje. V takom prípade by v parlamente pôsobil ako nezaradený poslanec. O Klusovi sa už dlhšie hovorí, že nesúhlasil s odchodom SaS z koalície. 

Na informáciu už medzičasom zareagoval aj predseda OĽaNO Igor Matovič. „Ako poznám bývalého kolegu, Martina Klusa za závan zdravého rozumu v SaS veľmi rýchlo popraví,“ tvrdí minister financií.

„Presne tak, ako to urobil už v troch čistkách za posledné roky. Na druhej strane som rád, že kľúčový podpredseda strany sa nebojí nazvať záhubou to, kam bývalý kolega SaS vedie. Biť bandu so Smerom 1 a 2 plus ĽSNS 1 a 2, to je naozaj len pre silné žalúdky a popretie všetkého, čo kedy o boji s mafiou nasľubovali,“ dodáva Igor Matovič, naznačujúc spoluprácu medzi opozičnými stranami a SaS.

Richard Sulík už avizoval, že jeho strana bude tvrdou opozíciou a zároveň chce rokovať s Hlasom a so Smerom o predčasných voľbách. 

Klus
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer
Domov
Zdieľať
Diskusia