Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
12. októbra 2022, 8:45
Čas čítania 1:19

Orbán: Donald Trump je jedinou nádejou pre mier na Ukrajine. Američania iba vojnu predlžujú

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Maďarský líder opätovne vyzval na zrušenie sankcií, ktoré sú podľa neho katastrofické.

Maďarský premiér Viktor Orbán obvinil Spojené štáty americké z predlžovania vojny na Ukrajine. Orbán začiatkom týždňa navštívil Nemecko, kde sa nielenže stretol s kancelárom Olafom Scholzom a bývalou líderkou Angelou Merkelovou, ale zúčastnil sa aj na žurnalistickej konferencii v Berlíne, píše The Washington Post.

„Ukrajinci majú nekonečné prostriedky, pretože ich všetky majú od Američanov,“ vyhlásil Orbán na konferencii. Maďarský líder vyzval USA, aby okamžite začali rokovať s Rusmi o zložení zbraní na fronte a o forme budúcej mierovej dohody, pretože iba tieto dve krajiny sú podľa neho schopné dosiahnuť kompromis.

11. októbra 2022, 12:30 Čas čítania 12:21 Veronika Remišová: Zatiaľ neviem, či sa spojíme s Mikulášom Dzurindom (Rozhovor) Veronika Remišová: Zatiaľ neviem, či sa spojíme s Mikulášom Dzurindom (Rozhovor)

„Hocikto, kto si myslí, že táto vojna sa skončí prostredníctvom rusko-ukrajinských rokovaní, nežije v tomto svete,“ skonštatoval Orbán, podľa ktorého musia k rokovaciemu stolu zasadnúť Rusi s Američanmi.

Aj keď Orbán po stretnutí s kancelárom Olafom Scholzom neabsolvoval tradičnú tlačovú konferenciu, pretože ju Nemci nezorganizovali, maďarského premiéra tento krok neodradil. Po stretnutí s Angelou Merkelovou oznámil, že keby bola Merkelová stále pri vláde, k žiadnej vojne by nedošlo a vzťahy Európskej únie s Ruskom by boli naďalej dobré.

Donald Trump je podľa Orbána nádejou na mier„Nádej na mier sa volá Donald Trump,“ vyhlásil Orbán. Súčasný americký prezident Joe Biden podľa neho zašiel priďaleko, keď v minulosti povedal, že Vladimir Putin by viac nemal byť ruským prezidentom.

Komentovať pozíciu lídra Kremľa mu podľa neho neprináleží. Orbán na svojom novozaloženom profile na Twitteri okamžite napísal, že mu na platforme chýba práve hlas Donalda Trumpa.

15. mája 2024, 9:30 Čas čítania 4:35 Slovenky na Bali upozorňujú na správanie Rusov: Menu iba v azbuke a pláže, na ktoré púšťajú len ľudí s ruským pasom Slovenky na Bali upozorňujú na správanie Rusov: Menu iba v azbuke a pláže, na ktoré púšťajú len ľudí s ruským pasom

Maďarsko sa od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu snaží balansovať svoju priazeň pre Rusko s členstvom v Európskej únii a NATO. Orbán aj tentoraz označil sankcie uvalené na Moskvu za „katastrofické“ a vyzval, aby sa lídri Európskej únie spolu s USA dohodli na čo najrýchlejšom ukončení sankčného režimu.

Domov
Zdieľať
Diskusia