Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer TASR
8. októbra 2022, 11:42
Čas čítania 0:51

Pri výbuchu čerpacej stanice v írskom mestečku zahynulo 10 ľudí. Počet obetí nemusí byť konečný

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Pri výbuchu čerpacej stanice v írskom mestečku zahynulo 10 ľudí. Počet obetí nemusí byť konečný
Zdroj: TASR/AP

Záchranným zložkám sa zatiaľ podarilo nájsť 8 zranených.

Pri explózii na čerpacej stanici v írskom grófstve Donegal zahynulo desať ľudí. Výbuch zasiahol čerpaciu stanicu Applegreen, obchod so zmiešaným tovarom a priľahlé budovy v obci Creeslough.

Írska polícia oznámila, že ďalších osem osôb previezli do nemocnice a pátranie po ďalších obetiach pokračuje. Na mieste podľa The Guardian zasahujú aj policajné psy. Počet obetí nemusí byť konečný.

 
Na mieste nešťastia už od včerajšieho podvečera zasahuje polícia, zdravotná záchranná služba, pobrežná stráž i pohotovostná letecká záchranná služba zo susedného Severného Írska.

Sústrasť už tradičnými „myšlienkami a modlitbami“ stihol prejaviť aj írsky premiér Micheál Martin, ktorý pre rádio RTÉ 1 povedal: „Rozsah a hrôza tejto tragédie sú absolútne zničujúce a šokujúce. Explózia narušila každodenný život komunity. (...) Komunita je to, čo našich ľudí definuje, a my sme svedkami strašnej tragédie v úžasnej komunite.“

Írsko tragédia
K výbuchu prišlo na čerpacej stanici. Zasiahol aj okolité budovy. Zdroj: Twitter/Mayor Derry Strabane

Šok zo „strašnej tragédie“ vyjadril aj írsky prezident Michael D Higgins: „Všetky naše myšlienky musia smerovať ku všetkým tým, ktorých to zasiahlo: k tým, ktorí dostali správy o strate blízkeho, zranení blízkeho, a predovšetkým tým, ktorí s obavami čakajú na správy o svojich blízkych.“

Domov
Zdieľať
Diskusia