Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martin Adam Pavlík
7. októbra 2022, 21:18
Čas čítania 0:30

Zo Slovenska sa zrejme budeš môcť dostať priamym letom až do USA. Obe strany už začali rokovania o novej linke

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené
Zo Slovenska sa zrejme budeš môcť dostať priamym letom až do USA. Obe strany už začali rokovania o novej linke
Zdroj: Unsplash/Oliver Niblett/volně k užití

Linka by mohla byť reálna už o niekoľko mesiacov.

Slovensko zrejme bude mať priame letecké spojenie so Spojenými štátmi americkými, informuje televízia TA3. Lety do Ameriky by mali štartovať z Bratislavy, teda z Letiska Milana Rastislava Štefánika.


Potvrdil jej to šéf Dopravného úradu Pavol Hudák. Mohlo by sa tak stať už počas budúceho roka, pričom priame spojenie by sa nemalo týkať iba osobnej, ale aj nákladnej dopravy. 

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/AP


Rokovanie medzi Slovenskom a Spojenými štátmi sa už údajne začali. Ďalším krokom bude audit, ktorý musí vykonať Americká agentúra pre civilné letectvo. Podľa predpokladov Hudáka by všetko potrebné mali stihnúť do roka.

Dodal, že ide o veľkú vec, keďže o linke medzi Slovenskom a USA diskutovali v minulosti už viackrát, no vždy neúspešne. V súčasnosti však údajne prejavili záujem o tento krok nielen slovenské podniky, ale aj viacerí leteckí dopravcovia.

Domov
Zdieľať
Diskusia