Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
1. októbra 2022, 10:40
Čas čítania 0:39

Ruská hliadka zadržala riaditeľa Záporožskej jadrovej elektrárne. „Zaviazali mu oči a odviezli ho neznámymi smerom“

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Ruská hliadka zadržala riaditeľa Záporožskej jadrovej elektrárne. „Zaviazali mu oči a odviezli ho neznámymi smerom“
Zdroj: TASR/AP

Zadržaný Ihor Murašov nesie hlavnú zodpovednosť za jadrovú a radiačnú bezpečnosť elektrárne a jeho zadržanie môže ohroziť jej prevádzku, píše Ukrajinska pravda.

Ruská vojenská hliadka zadržala v piatok Ihora Murašova, generálneho riaditeľa Záporožskej jadrovej elektrárne ležiacej na okupovanom území na juhu Ukrajiny.

Informovala o tom v sobotu spravodajská televízia Sky News, citujúca z vyhlásenia ukrajinského štátneho podniku Enerhoatom, ktorý najväčšiu jadrovú elektráreň v Európe prevádzkuje.


Enerhoatom uviedol, že Murašova zadržali okolo 16:00 h miestneho času, keď sa vracal z elektrárne do mesta Enerhodar.


„Zastavili auto a so zaviazanými očami ho odviezli neznámym smerom. V súčasnosti nemáme nijaké informácie o mieste pobytu Igora Murašova a jeho osude,“ píše sa vo vyhlásení agentúry.


Murašov ako generálny riaditeľ nesie hlavnú a výlučnú zodpovednosť za jadrovú a radiačnú bezpečnosť elektrárne a jeho zadržanie môže ohroziť jej prevádzku, poznamenal denník Ukrajinska pravda.

11. septembra 2022, 10:23 Čas čítania 1:15 Odstavili posledný reaktor Záporožskej jadrovej elektrárne. Ostreľovanie vyvolávalo hrozbu jadrovej katastrofy Odstavili posledný reaktor Záporožskej jadrovej elektrárne. Ostreľovanie vyvolávalo hrozbu jadrovej katastrofy

Záporožskú jadrovú elektráreň okupujú od marca ruské invázne sily, pracuje tam však ukrajinský personál. Kyjev tvrdí, že Rusi v jej areáli sústredili ťažkú vojenskú techniku.


Elektráreň sa viackrát stala terčom ostreľovania, z ktorého sa navzájom obviňovali Rusko a Ukrajina. Nachádza sa v Záporožskej oblasti, ktorú Rusko v piatok formálne anektovalo.

Domov
Zdieľať
Diskusia