Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
30. septembra 2022, 20:00
Čas čítania 1:28

TOP 3 v piatok: Ruská „anexia“ a ukrajinská prihláška do NATO, Čaputová dala milosť Robovi Džunkovi, Matovič pokračuje v útokoch

Kategória:
News
Uložiť Uložené
TOP 3 v piatok: Ruská „anexia“ a ukrajinská prihláška do NATO, Čaputová dala milosť Robovi Džunkovi, Matovič pokračuje v útokoch
Zdroj: Refresher

Aj dnes ti prinášame tradičnú trojicu najdôležitejších správ.

Rusko slávnostne anektovalo 4 ukrajinské regióny. Ukrajina požiadala o vstup do NATO

Vladimir Putin na slávnostnom podujatí v Kremli oznámil anexiu 4 ukrajinských regiónov. V prejave uviedol, že Rusko bude chrániť nové územia „všetkými dostupnými prostriedkami“ a začlenenie týchto štyroch oblastí vyplýva z „vôle miliónov ľudí“. Anexiu Doneckej a Luhanskej oblasti a častí Záporožskej a Chersonskej oblasti neuznala okrem Ruska žiadna krajina a v spoločnom stanovisku ju odmietlo aj Slovensko.

Volodymyr Zelenskyj na anexie ukrajinských regiónov Ruskom zareagoval podaním žiadosti o zrýchlený vstup do NATO. Žiadosť odôvodnil tým, že už dnes je Ukrajina de facto spojencom NATO. „Dôverujeme si, pomáhame si a chránime sa. Toto je Aliancia.“ Formálnym prijatím do NATO má byť podľa Zelenského skutočný stav vecí upevnený aj „de iure“. Viac sa dozvieš tu a tu.

Zelenskyj Zelenský ukrajina prezident
Zdroj: Twitter/Kyiv Independent

Šéfredaktori slovenských médií sa ohradili voči Matovičovej rétorike

Nepochopenie roly médií v demokratickej otvorenej spoločnosti v podaní Igora Matoviča pokračuje. Najmä voči jeho prirovnaniu k nacistickým novinárom sa v otvorenom liste ohradilo 22 šéfredaktorov slovenských médií. Matovič podľa nich útoky na novinárov ďalej stupňuje a kritiku prirovnáva k fašistickej totalite a seba k obetiam holokaustu.

8. novembra 2022, 20:00 Čas čítania 1:40 Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov

Igor Matovič v odpovedi na Facebooku tvrdí, že médiá si útoky namýšľajú a bolo by lepšie, keby sa zamysleli nad tým, prečo na Slovensku ľudia nedôverujú im, ale konšpiráciám na sociálnych sieťach. Novinári podľa neho „hrubo krivia pravdu, z pravdy robia lož a zo lži zas pravdu“. Viac sa dozvieš v našom článku.

Igor Matovič
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Robo Džunko sa dočkal amnestie od Zuzany Čaputovej

Prezidentka Zuzana Čaputová udelila Róbertovi Džunkovi z Košíc milosť. Krajský súd v Košiciach rozhodol ešte v januári 2022 o mimoriadnom znížení trestu pre 27-ročného Róberta Džunka za drogovú trestnú činnosť na päť rokov. Košický okresný súd mu predtým vymeral vyše 12-ročný a neskôr 10-ročný trest.

Polícia vo februári 2019 počas akcie v košickej pivárni našla u Džunka 7,76 gramu marihuany a takmer pol gramu hašiša. Džunko strávil vo väzbe už takmer tri roky. Jeho obhajcovia prípad označovali za príklad prehnane prísnych trestov, ktoré nerozlišujú drobných konzumentov od predajcov drog. Viac sa dočítaš tu.

Robo
Zdroj: TASR

Instagramový post dňa

Britská rocková kapela Arctic Monkeys sa po 5 rokoch už o pol mesiaca vráti s novým albumom The Car. Čakanie fanúšikom skrátila prvým videoklipom k singlu Body Paint. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Arctic Monkeys (@arcticmonkeys)

Domov
Zdieľať
Diskusia