Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
30. septembra 2022, 15:47
Čas čítania 0:45

Košičan Robo, ktorého odsúdili na dlhé roky za marihuanu, dostal od prezidentky Čaputovej milosť

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Informovala o tom advokátska kancelária, ktorá Roba zastupovala.

Prezidentka Zuzana Čaputová udelila Róbertovi Džunkovi z Košíc milosť. Informovala o tom advokátska kancelária Ribar & Partners na Facebooku. „Po viac ako troch rokoch strávených vo väzení dnes dostal druhú šancu,“ napísali advokáti. 

Krajský súd v Košiciach rozhodol ešte v januári 2022 o mimoriadnom znížení trestu pre Roba z Košíc. Dvadsaťsedemročnému Róbertovi Džunkovi znížil za drogovú trestnú činnosť trest na päť rokov. Košický okresný súd mu predtým vymeral vyše 12-ročný a neskôr 10-ročný trest.

Vyše 12 rokov za pár gramovPolícia vo februári 2019 počas akcie v košickej pivárni našla u tohto Košičana 7,76 gramu marihuany a takmer pol gramu hašiša.

Džunko je vo väzbe už takmer tri roky, krajský súd mu určil najmenší možný trest a na výkon trestu ústav s minimálnym stupňom stráženia. Okresný súd mu uložil v septembri 2020 najprv 12,5-ročný trest a po tom, čo sa úspešne odvolal, vlani 10-ročný trest. Aj voči tomuto rozsudku podal odvolanie.


Jeho obhajcovia prípad označovali za príklad prehnane prísnych trestov, ktoré na Slovensku nedostatočne rozlišujú drobných konzumentov od predajcov drog. Džunkovi priťažilo, že u neho už v roku 2017 polícia našla menšie množstvo marihuany a plynula mu skúšobná lehota podmienečného 2,5-ročného trestu.

Domov
Zdieľať
Diskusia