Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. septembra 2022, 9:53
Čas čítania 0:53
Martin Adam Pavlík

Bruce Willis predal práva na použitie jeho podobizne firme, ktorá využíva technológiu deepfake

Bruce Willis predal práva na použitie jeho podobizne firme, ktorá využíva technológiu deepfake
Zdroj: TASR/AP
ZAUJÍMAVOSTI BRUCE WILLIS SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Herec svoju tvár prepožičia firme aj pri tvorbe ďalších projektov, pričom nebude musieť vôbec prísť na nakrúcanie.

Hviezda akčnej série Die Hard či filmov ako Armageddon, Sin City, Pulp Fiction alebo The Sixth Sense sa stal prvým hollywoodskym hercom, ktorý predal práva na použitie jeho podobizne americkej firme Deepcake, ktorá je známa využívaním technológie deepfake, informuje The Telegraph.

Táto technológia umožňuje, aby sa hercova tvár prekrývala s tvárou inej osoby, čo v praxi znamená, že spoločnosť bude môcť vo videách vytvoriť jeho dôveryhodnú dvojičku bez toho, aby hollywoodsky herec čo i len pohol prstom. Už nebude musieť čakať hodiny na scéne, stáť pred kamerou a robiť rôzne grimasy či výrazy, všetko zaňho spraví tím ľudí ovládajúci špičkovo špeciálne efekty.  


Ešte minulý rok Willis povolil firme Deepcake použitie jeho tváre v ruskej reklame, no až teraz herec oficiálne predal práva na svoju podobizeň, čo znamená, že ho pravdepodobne uvidíme v ďalších projektoch. Šesťdesiatsedemročný herec len v marci ukončil kariéru pre diagnostikovanú afáziu (jazyková porucha, ktorá spôsobuje problémy s čítaním, počúvaním a rozprávaním).

„Páčila sa mi precíznosť, s akou moja postava vznikla. Je to krátky film a žáner pre mňa obvyklý – akčná komédia. Pre mňa je to skvelá príležitosť vrátiť sa späť v čase. S príchodom moderných technológií, aj keď som bol na inom kontinente, som mohol komunikovať, pracovať a zúčastňovať sa na nakrúcaní. Je to nová a zaujímavá skúsenosť. Ďakujem celému nášmu tímu,“ povedal herec o predošlej spolupráci s firmou Deepcake. 

Domov
Zdieľať
Diskusia