Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš TASR
29. septembra 2022, 14:21
Čas čítania 0:43

Taraba pomôže odvolať Matoviča, ak SaS prisľúbi predčasné voľby. Sulíkovi dal 3 hodiny na rozmyslenie

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Odvolanie plánuje v hlasovaní podporiť aj Smer-SD a poslanci z mimoparlamentnej Republiky.

Poslanec Tomáš Taraba sa nezúčastní na hlasovaní o návrhu na odvolanie Igora Matoviča z funkcie ministra financií, pokiaľ šéf SaS Richard Sulík do 17.00 h verejne nepovie, že dodá hlasy na predčasné voľby. Taraba to napísal na sociálnej sieti.


„Hlasovať za zotrvanie Matoviča nebudem ani ja a ani jeden z mojich kolegov zo strany Život, pretože si nezaslúži byť ministrom financií,“ ozrejmil Taraba. V jeho strane pôsobia ešte poslanci Štefan Kuffa i Filip Kuffa.


Igor Matovič tvrdí, že pokiaľ ho parlament odvolá, SaS dostane ponuku na návrat do vlády. Taraba na to reagoval, že ani predstavitelia SaS si nezaslúžia vrátiť sa do vlády. „Takže nebudeme asistovať ani Matovičovi, ani Sulíkovi,“ napísal. Požiadavka na predčasné voľby je podľa Tarabu jediné riešenie. „A na to nám chýbajú hlasy SaS. Takže ponuka je jasná, a ak jej Sulík nevyhovie, je jasné, že má na odvolanie dosť hlasov, alebo odvolávanie nemyslí vážne,“ skonštatoval.


Návrh na odvolanie Matoviča iniciovala SaS, podporili ho nezaradení poslanci Miroslav Kollár a Tomáš Valášek, ako aj skupina poslancov pôsobiacich v mimoparlamentnom Hlase-SD. Odvolanie plánuje v hlasovaní podporiť aj Smer-SD a poslanci z mimoparlamentnej Republiky.

Domov
Zdieľať
Diskusia