Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová
24. septembra 2022 o 10:05
Čas čítania 0:42

Instagram bude skenovať súkromné správy. Chce používateľov chrániť pred nahými fotografiami

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Instagram bude skenovať súkromné správy. Chce používateľov chrániť pred nahými fotografiami
Zdroj: Unsplash/Solen Feyissa/volně k užití

Nová funkcia má na sociálnej sieti chrániť ľudí pred nežiadanými nahými fotkami. Zatiaľ však nevedno, kedy začne fungovať.

Instagram pracuje na tom, aby bolo jeho používanie ešte bezpečnejšie. Tentokrát sa Meta zamerala na súkromné správy, ktoré bude skenovať. Chce tak zabrániť prijímaniu nežiadaných správ, napríklad aj takých, ktoré obsahujú nahé fotky. Píše o tom The Verge

Technologický gigant prirovnal tieto prvky k svojej funkcii „Skryté slová“, ktorá umožňuje používateľom automaticky filtrovať žiadosti o správy, ktoré obsahujú urážlivý obsah.

Novinku, ktorú sa chystá Instagram zaviesť, si všimol mobilný vývojár a reverzný inžinier Alessandro Paluzzi. Stalo sa tak pri jeho podrobnom skúmaní najnovšej verzie Instagramu.

Meta tvrdí, že nie je dôvod na obavy z toho, že by spoločnosť tieto správy videla, alebo zdieľala s tretími stranami. 

„Úzko spolupracujeme s odborníkmi, aby sme zabezpečili, že tieto nové funkcie zachovajú súkromie ľudí a zároveň im poskytnú kontrolu nad správami,“ uviedla hovorkyňa spoločnosti Meta Liz Fernandezová.

Spoločnosť bude o novej funkcii informovať podrobnejšie v nasledujúcich týždňoch, keď sa priblíži k testovaniu.

Domov
Zdieľať
Diskusia