Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad TASR
22. septembra 2022, 11:33
Čas čítania 2:45

VIDEO: Takto ruskí policajti odnášali z protestu v Moskve nevládnu ženu v bezvedomí. Zatkli viac ako 1 300 demonštrantov

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Protesty prepukli vo viac ako 30 ruských mestách.

Najmenej 1 332 ľudí v stredu zatkli v Rusku počas stredajších protestov proti čiastočnej mobilizácii, ktorú vo svojom prejave oznámil šéf Kremľa Vladimir Putin. Informuje o tom nezávislé združenie OVD-Info, ktoré v Rusku monitoruje protivládne protesty a počet zadržaných.


Demonštrácie proti ohlásenej mobilizácii sa konajú v najmenej 38 mestách Ruska, uvádza OVD-Info s tým, že ide o najväčšie protesty od začiatku ruskej ofenzívy na Ukrajine. Najviac zadržaných osôb evidujú krátko pred 22.00 h v Petrohrade (545) a v Moskve (503). Združenie upozorňuje, že spomedzi zatknutých protestujúcich je až 51 percent žien, ktoré vyšli do ulíc. 

21. septembra 2022, 20:31 Čas čítania 1:15 VIDEO: Putin, odíď do zákopov! Tisíce Rusov v uliciach protestujú proti mobilizácii, viac ako 800 už zatkla polícia VIDEO: Putin, odíď do zákopov! Tisíce Rusov v uliciach protestujú proti mobilizácii, viac ako 800 už zatkla polícia

„Každý je vystrašený. Ja som za mier a nechcem, aby som musel strieľať. Avšak vyjsť von je teraz veľmi nebezpečné, inak by tu bolo omnoho viac ľudí,“ povedal jeden z protestujúcich, študent Vasilij Fedorov, ktorý mal na hrudi pripnutý symbol pacifizmu. 

„Prečo slúžite Putinovi, mužovi, ktorý je pri moci 20 rokov!" kričal na policajtov jeden z mladých demonštrantov. „Prišiel som na protestné zhromaždenie, ale vyzerá to tak, že už každého zadržali. Tento režim odsúdil sám seba a ničí mládež,“ povedal 60-ročný dôchodca.

V centre Moskvy policajti zatýkali protestujúcich. Dav sa snažil policajtom zabrániť, aby demonštrantov odviedli do pristavených áut a cez noc držali na policajných staniciach.

Polícia v Moskve sa neštítila násilne zasiahnuť nielen proti skupinám demonštrujúcich, ale aj proti jednotlivým ženám, ktoré oddelili od davu a zvalili na zem.

15. marca 2024, 13:47 Čas čítania 1:28 Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok

Najbizarnejšie video vzniklo vnútri jedného z obchodov, ktoré lemovali ulicu, kde sa konal protivojnový protest. Niekto natočil, ako policajti narazili demonštranta na sklenenú vitrínu prevádzky a zatkli ho.

Na policajnej stanici v Petrohrade si zadržaní protestujúci krátili čas hraním na klavír, ktorý bol v miestnosti, kde ich museli policajti provizórne umiestniť.

V centre Moskvy policajti hromadne zatýkali protestujúcich, ktorých vyťahovali z davu a odnášali za všetky štyri končatiny do pristavených policajných dodávok. 

10. augusta 2023, 14:16 Čas čítania 0:44 Pýtali sme sa Slovákov, kto začal vojnu na Ukrajine (Reportáž) Pýtali sme sa Slovákov, kto začal vojnu na Ukrajine (Reportáž)

Ruská polícia v Moskve zmlátila protestujúcu demonštrantku tak, že pravdepodobne upadla do bezvedomia. Protestujúci ženu natočili, ako ju bezvládne ležiacu na zemi odnášajú z ulice do budovy.

Protivojnové protesty prepukli aj na Sibíri v meste Tomsk, kde policajti hromadne zadržiavali protestujúcich v dave.

Rusi prezývajú mobilizáciu, ktorú vyhlásil prezident Vladimir Putin, „smrtilizácia“, pretože sa obávajú, že na fronte skončia ich najbližší a nedostanú sa živí naspäť domov.

Domov
Zdieľať
Diskusia