Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad TASR
21. septembra 2022, 20:31
Čas čítania 1:15

VIDEO: Putin, odíď do zákopov! Tisíce Rusov v uliciach protestujú proti mobilizácii, viac ako 800 už zatkla polícia

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Rusi hromadne vyšli do ulíc, aby vyjadrili svoj názor na mobilizáciu.

Viac než 820 demonštrantov už zatkli v 30 mestách v Rusku na protestoch proti čiastočnej mobilizácii, ktorú v stredu vo svojom prejave oznámil prezident Vladimir Putin. Informuje o tom správa nezávislého združenia OVD-Info, ktoré v Rusku monitoruje protivládne protesty a počet zadržaných.

21. septembra 2022, 15:01 Čas čítania 1:14 Rusi na dnes večer zvolávajú celonárodné protesty proti mobilizácii. Nech ide Putin bojovať na Ukrajinu, odkazujú prezidentovi Rusi na dnes večer zvolávajú celonárodné protesty proti mobilizácii. Nech ide Putin bojovať na Ukrajinu, odkazujú prezidentovi

Najviac zadržaných, minimálne 222, hlásilo OVD-Info k 19.30 z Petrohradu, Moskvy (219) a Jekaterinburgu (40). Protesty proti režimu a mobilizácii sa konali aj v mestách Perm, Ufa, Čeľabinsk, Krasnojarsk, Voronež či Irkutsk.

V Moskve nahnevaní ľudia vyzývali prezidenta Vladimira Putina, aby sám odpochodoval na ukrajinský front a bojoval vo svojej vojne on sám. „Do zákopov s Putinom!“ ozývalo sa ulicami Moskvy, kde sa protestujúci zhromaždili.


Moskovská prokuratúra v stredu upozornila, že účasť na protestoch a nepovolených hromadných podujatiach je trestným činom, za ktorý hrozí trest odňatia slobody až do 15 rokov.


Aktivisti z ruskej protivojnovej iniciatívy Vesna dnes vo všetkých mestách Ruska zvolávajú ľudí na demonštrácie proti mobilizácii. Toto hnutie vyzýva obyvateľov Ruska, aby dali najavo svoj hnev a nesúhlas s vojnou na Ukrajine prostredníctvom protestov, ktoré sa majú konať v stredu 21. septembra o 19.00 h.


Združenie OVD-Info odhaduje, že od začiatku ruskej ofenzívy na Ukrajine, ktorá trvá už takmer sedem mesiacov, bolo v Rusku zadržaných najmenej 16 437 ľudí.

Domov
Zdieľať
Diskusia