Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič
12. septembra 2022, 21:43
Čas čítania 0:37

Brankár Július Hudáček bude hrať v ruskej KHL. Ide už o deviateho Slováka

Kategória:
Šport
Uložiť Uložené
Brankár Július Hudáček bude hrať v ruskej KHL. Ide už o deviateho Slováka
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Tento prestup prichádza v čase, keď je téma pôsobenia v Rusku na Slovensku citlivá.

RTVS informuje na svojom Facebooku, že slovenský hokejový brankár Július Hudáček bude pôsobiť v ruskej KHL. Informáciu priniesol hráčov agent. Nie je však známe, v akom klube bude Hudáček pôsobiť.

34-ročný brankár naposledy chytal za českú Spartu Praha. Hudáček už skúsenosti z KHL má. V minulosti pôsobil v kluboch ako Dinamo Riga, Spartak Moskva, Čerepovec či Sibir Novosibirsk.

Jeho prestup do KHL prichádza v čase, keď je táto téma kontroverzná najmä pre rozhodnutie SZĽH, ktorý nezakázal Slovákom v KHL reprezentovať svoju krajinu.

Negatívne sa k celej téme postavili aj sponzori slovenskej hokejovej reprezentácie. Tí plánujú so zväzom o tomto rozhodnutí rokovať.

V ruskej KHL tak bude pôsobiť už deväť slovenských hráčov. Viacerí z nich odmietli komentovať, či je to v súčasnej geopolitickej situácii vhodné. Kriticky sa voči nim vyjadril štátny tajomník ministerstva školstva Ivan Husár. Ako sporné označil minimálne konanie tých hráčov, ktorí podpísali kontrakty po začiatku invázie na Ukrajinu. Príjmy zarobené v KHL pritom považuje za krvavé peniaze.

Domov
Zdieľať
Diskusia