Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík TASR
10. septembra 2022, 19:43
Čas čítania 0:36

Ukrajinskí vojaci dobyli strategicky významné mesto Kupiansk

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené

Protiofenzíva, zdá sa, Ukrajine aktuálne vychádza.

Ukrajinským vojakom sa podarilo dostať do mesta Kupiansk nachádzajúceho sa v Charkovskej oblasti, informovali ukrajinské ozbrojené zložky. Ukrajinská bezpečnostná služba (SBU) pridala fotografie z oblasti aj na Telegrame.

Fotky ukrajinských vojakov v meste zdieľala aj

poradkyňa šéfa Charkovskej oblastnej rady Natalija Popovová

Mesto pritom ruskí vojaci začali okupovať menej ako týždeň po začiatku invázie na Ukrajinu 24. februára tohto roku. Pre Rusov má dôležitú strategickú pozíciu, pretože leží na zásobovacích trasách smerujúcich na východný front.

Nezávislý ruský portál Meduza ďalej informuje, že sa vojakom Ukrajiny údajne podarilo dostať aj do ďalšieho mesta Izium. Tejto skutočnosti môže nasvedčovať aj sťahovanie ruských vojsk z daných oblastí, píše ruská verzia BBC s odkazom na viaceré proruské kanály z Telegramu.

Ústup neskôr potvrdilo aj ruské ministerstvo obrany. Z Charkovskej oblasti však podľa ich tvrdenia odišli s „cieľom dosiahnuť stanovené ciele špeciálnej vojenskej operácie a oslobodiť Donbas“.

Domov
Zdieľať
Diskusia