Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
10. septembra 2022, 18:36
Čas čítania 0:36

Číňania skončili vo väzení za detské knihy. Ovce brániace sa vlkom vraj podrývali režim

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené

Usvedčená pätica svoju vinu odmieta.

Päť logopédov z Hongkongu ide do väzenia za detské knihy. Problémom bol ich údajný politický kontext, v rozprávke sa totiž ovce ubránili vlkom. Podľa obhajoby ide o veľký zásah do slobody prejavu, no obžaloba, naopak, uvádza, že knihy cielene „pohŕdali miestnou vládou a centrálnou čínskou vládou v Pekingu“, píše CNN.

Súd v Hongkongu z toho dôvodu poslal piatich občanov Číny na 19 mesiacov do väzenia. Podľa sudcu Kwok Wai Kina logopédi knihami „vymývali mozgy“ 4-ročným deťom a viedli ich k vlastným „názorom a hodnotám“, uvádza NDTV.

Odsúdení logopédi vo veku 26 až 29 rokov vinu odmietajú. Prípad sa ťahá už viac ako rok, počas ktorého boli všetci obvinení vo väzbe, ktorá sa im započítava do trestu. Ich advokáti tvrdia, že by sa tak už do mesiaca mohli dostať von. Jedna z odsúdených Melody Yeung na súde vyhlásila, že svoje „rozhodnutie neľutuje a dúfa, že bude môcť vždy stáť na strane oviec“.

.

Domov
Zdieľať
Diskusia