Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová
9. septembra 2022, 8:11
Čas čítania 1:25

Čierne taxíky sa zoradili na ceste k Buckinghamskému palácu, aby vzdali poctu kráľovnej Alžbete II.

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Ikonické čierne taxíky vzdávajú poctu zosnulej kráľovnej.

Veľká Británia sa odela do smútku. Obrovský dav ľudí sa zišiel vo štvrtok podvečer pred Buckinghamským palácom už predtým, než oficiálne oznámili smrť kráľovnej Alžbety II. Poctu vládkyni svojím vlastným spôsobom prejavili aj známi londýnski taxikári, informuje Independent. Svoje čierne vozidlá zoradili na ulici The Mall, ktorá vedie od paláca po Admirality Arch na Trafalgarskom námestí.

Pocta kráľovnej

Fotky a videá z The Mall na Twitteri ukazujú zarmútených ľudí, ktorí prišli prejaviť česť pamiatke zosnulej kráľovnej. Mnohí taxikári s ikonickými autami sa postupne zoradili do akéhosi smútočného pochodu. Podľa fotiek zo sociálnej siete sa v dave miestami ozývala hymna či potlesk pre kráľovnú Alžbetu II.

Smútiacich postupne pribúdalo, mnohí z nich plakali a boli v šoku. Pozdĺž ulice večer ľudia zapaľovali sviečky a ukladali kvety spolu s dojímavými odkazmi. „Mali sme vás oveľa dlhšie, než sme si vás zaslúžili,“ píše sa na jednom z nich.

Jeden z taxikárov v slzách povedal editorovi ITV News Paulovi Brandovi, že sa prišiel rozlúčiť s jedinou vládkyňou, ktorú kedy poznal. Kráľovná Alžbeta II. vládla Spojenému kráľovstvu viac ako 70 rokov. Zomrela 8. septembra 2022 vo veku 96 rokov, kráľovská rodina oznámila, že zomrela v pokoji. Povinnosti kráľovnej už prebral princ Charles ako prvý v poradí v nástupníckej línii britskej kráľovskej rodiny. Celú nástupnícku líniu si môžeš pozrieť tu.

• Refresher sa rozprával s britským mediálnym expertom, ktorý vysvetlil, aká bola v Spojenom kráľovstve atmosféra tesne pred smrťou kráľovnej.

• Prečítaj si kompletný profil Alžbety II. a pozri si 10 najsilnejších fotiek zo života kráľovnej

• Oznámením o úmrtí britskej kráľovnej sa v Británii spustila operácia Jednorožec. Opisujeme, čo sa bude diať deň po dni

• Slovenskí politici sa lúčia s kráľovnou Alžbetou. Prečítaj si vyjadrenia prezidentky, premiéra a ministrov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia