Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
7. septembra 2022, 11:33
Čas čítania 0:41

Štáty Perzského zálivu žiadajú Netflix o cenzúru obsahu na ich území

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Platforme sa krajiny vyhrážajú súdom.

Saudská Arábia, Bahrajn, Kuvajt, Omán, Katar a Spojené arabské emiráty obvinili streamovaciu službu Netflix z uverejňovania obsahu, ktorý porušuje islamské tradičné a spoločenské hodnoty. 

Ak platforma nepristúpi na území krajín Rady pre spoluprácu arabských štátov Perzského zálivu (GCC) k cenzúre svojho obsahu, bude podľa the Guardian pravdepodobne čeliť aj právnym krokom. Netflix na výzvu zatiaľ oficiálne nereagoval.

Inventing Anna, Netflix, Anna Sirokin, Anna Delvey, streaming, stream
Zdroj: Netflix

Napriek tomu, že v spoločnom vyhlásení GCC sa presne neuvádza, o aký druh obsahu konkrétne ide, saudskoarabská štátna televízia dlhodobo bojuje proti zobrazovaniu homosexuálnych prejavov a vzťahov.

GCC vyjadruje v oficiálnom stanovisku strach z ovplyvňovania mládeže. Počas vysielania saudskoarabskej Al-Ekhbariya označili miestni špecialisti homosexuálne scény za „veľmi nešťastné a bolestivé pre naše deti, vnúčatá aj ďalšie generácie“.

Saudská Arábia už v apríli 2022 požiadala spoločnosť Disney, aby odstránila narážky na LGBTI komunitu z filmu Doctor Strange v mnohovesmíre šialenstva a Spojené arabské emiráty v júni zakázali animovaný film Buzz Lightyear pre scénu, v ktorej sa bozkávajú postavy rovnakého pohlavia.

Domov
Zdieľať
Diskusia