Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martin Adam Pavlík
4. septembra 2022, 17:06
Čas čítania 1:01

Aktivisti v Británii zablokovali v supermarketoch zákazníkom prístup ku kravskému mlieku v štyroch britských mestách

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené
Aktivisti v Británii zablokovali v supermarketoch zákazníkom prístup ku kravskému mlieku v štyroch britských mestách
Zdroj: Facebook/@Animal Rebellion

Išlo o demonštrantov zo skupiny Animal Rebellion.

Skupina vegánskych aktivistov zo skupiny Animal Rebellion v supermarketoch v štyroch britských mestách zablokovala zákazníkom prístup ku kravskému mlieku, informuje Ladbible. Akcie sa konali vo Whole Foods v Londýne a obchodoch Marks & Spencer v Southamptone, Birminghame a Manchestri.

Demonštranti mali so sebou transparenty „Budúcnosť založená na rastlinách“ či „Znovu pretvorte našu zem“. Na Facebooku skupina obhájila svoje konanie tvrdením, že práve chov zvierat patrí medzi kľúčové príčiny klimatickej krízy, v ktorej sa momentálne nachádzame. 

 



Podľa nich je tento priemysel založený na krutosti a vykorisťovaní. „Fľaša kravského mlieka predstavuje všetko zlé v našom potravinovom systéme. Od vykorisťovania zvierat po zhoršovanie životného prostredia, je to krutý, neefektívny a nepotrebný produkt,“ vyjadrili sa aktivisti. Dodali, že je čas zastaviť dodávky mliečnych výrobkov.

Skupina ďalej tvrdí, že strávila mesiace skúšaním všetkých vhodných kanálov, aby sa spojila s vládou s cieľom komunikovať o vedeckom konsenze prechodu na budúcnosť založenú na rastlinách, ale všetci sa ju rozhodli ignorovať. „Neostávalo nám nič iné, len vkročiť do občianskeho odporu a tlačiť na vládu, aby sme zachovali našu budúcnosť,“ napísali aktivisti.



V júli skupina demonštrantov z Animal Rebellion vošla do Harrods Food Hall v Londýne a začala mlieko vylievať vo veľkom na zem. Došlo tak aj ku konfliktu s ochrankou, ktorá ich vyviedla z obchodu.

Anketa:
Myslíš si, že je takéto správanie aktivistov vhodné?
Určite.
Rozhodne nie.
Je mi to jedno.
Určite.
6 %
55 Hlasov
Rozhodne nie.
91 %
892 Hlasov
Je mi to jedno.
4 %
38 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia