Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič
2. septembra 2022, 11:48
Čas čítania 1:13

SFZ neprezradí plat reprezentačného trénera Francesca Calzonu. Celý realizačný tím bude zarábať 67-tisíc eur mesačne

Kategória:
Šport
Uložiť Uložené
SFZ neprezradí plat reprezentačného trénera Francesca Calzonu. Celý realizačný tím bude zarábať 67-tisíc eur mesačne
Zdroj: Reprofoto/Futbalnet.tv
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Realizačný tím budú až na tri výnimky tvoriť výhradne Taliani. Jeden zo Slovákov bude videoanalytik a druhým bude Matúš Kozáčik, ktorý sa stane novým trénerom brankárov.

Slovenský futbalový zväz predstavil na tlačovej konferencii nového reprezentačného trénera, Taliana Francesca Calzonu.

Ján Kováčik rokoval s Talianom už od začiatku leta. Ako prvý dal na Calzonu echo Marek Hamšík, ktorý ho Kováčikovi odporučil začiatkom júna. „Následne sme s pánom Calzonom začali rokovať,” povedal Kováčik. Podľa prezidenta pracoval Calzona ako reprezentačný tréner už v júli. „Jeho oficiálne predstavenie brzdila byrokracia týkajúca sa kontraktu.“

Počas oficiálneho predstavenia Štefana Tarkoviča v minulosti uviedol prezident Ján Kováčik aj trénerov plat. V tomto prípade sa tak nestalo. Na plat Francesca Calzonu sa museli až dodatočne opýtať novinári.

Na Calzonov plat je podľa Kováčika uvalené embargo. „Na celý realizačný tím pripadá plat 67-tisíc eur mesačne,“ povedal Kováčik na doplnenie. V kontrakte je daná 6-mesačná výpovedná lehota. Bývalý tréner Štefan Tarkovič mal plat 15-tisíc eur mesačne.

Tlačová konferencia, na ktorej prezident SFZ oficiálne predstavil nového reprezentačného trénera Francesca Calzonu.
Tlačová konferencia, na ktorej prezident SFZ oficiálne predstavil nového reprezentačného trénera Francesca Calzonu. Zdroj: Reprofoto/Futbalnet.tv

Okrem úvodného „dobrý deň“, ktorým sa Francesco Calzona pozdravil po slovensky, hovoril výhradne po taliansky. Prítomný bol tlmočník. „Rozhodol som sa vstúpiť do veľkého futbalu, pretože aj táto krajina má skúsenosti s veľkým futbalom. Chcem robiť dobré a veľké veci vrátane zmien. Už pri prvom stretnutí som sa rozhodol, že túto ponuku prijmem,“ povedal Calzona na úvod.

Talian ďalej dodal, že bude na hráčov veľmi tvrdý. „Chcem, aby počas zrazov vôbec nemysleli na kluby.“ Ako jeden z problémov sa javí jazyková bariéra. „Som rád, že veľa hráčov hovorí po taliansky. Členovia nášho realizačného tímu vedia po anglicky, takisto aj hráči. Ale stále bude k dispozícii aj tlmočník. Vo všeobecnosti si však myslím, že hlavný jazyk bude angličtina.“

Anketa:
Je vymenovanie Francesca Calzonu za nového reprezentačného trénera správnym krokom?
Áno.
Nie.
Áno.
42 %
Nie.
58 %

Realizačný tím budú až na tri výnimky tvoriť výhradne Taliani. Jeden zo Slovákov bude videoanalytik a druhým bude Matúš Kozáčik, ktorý sa stane novým trénerom brankárov.

Francesco Calzona bude aj naďalej žiť v Taliansku a na Slovensko chce pravidelne cestovať, aby mohol sledovať zápasy Fortuna ligy a komunikovať s hráčmi.

O novom reprezentačnom trénerovi Francescovi Calzonovi si môžeš viac prečítať tu.

Domov
Zdieľať
Diskusia