Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
31. augusta 2022, 16:11
Čas čítania 0:44

Prezidentka Čaputová vyzvala premiéra Hegera: Do pondelka ukončite tento nekonečný seriál

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Najvyšší ústavní činitelia hovorili v prezidentskom paláci o prebiehajúcej kríze.

Prezidentka vyzvala vládu a premiéra Hegera, aby sa v pondelok skončilo obdobie ultimát a vzájomného obviňovania. „Premiéra som vyzvala, aby mi doručil zoznam nominanta alebo nominantov na vyprázdnené miesta ministrov, ak budú v pondelok doručené demisie ministrov za SaS,“ uviedla na tlačovom vyhlásení. Novinárom neumožnila klásť otázky. 

Od Hegera bude žiadať, aby jej predstavil jasný plán, ako bude jeho menšinová vláda fungovať v parlamente a získavať potrebnú podporu pre dôležité zákony. V období kríz očakáva, že sa obidve strany konfliktu čo najskôr dohodnú a bude zabezpečené riadne fungovanie demokracie na Slovensku.

SaS dala Igorovi Matovičovi ultimátum, aby do 31. augusta podal demisiu, inak Richard Sulík so svojimi ministrami opustia vládnu koalíciu. Dnes ráno však OĽaNO zareagovalo na ultimátum SaS desiatimi požiadavkami, ktoré musia liberáli splniť, ak chcú, aby Matovič odstúpil. Richard Sulík už podal demisiu. Ak ju podá aj Igor Matovič, je ochotný s OĽaNO o požiadavkách diskutovať. 

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

OĽaNO v požiadavkách uvádza, aby SaS súhlasila s prijatím opatrení na zmiernenie energetickej krízy. Požiadavky by prinútili SaS prekročiť niekoľko červených čiar vrátane zvyšovania daní a dlhovej brzdy.

Koaličnú krízu sledujeme počas celého dňa v článku naživo.  

prezidentka, čaputová
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia