Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
31. augusta 2022, 11:42
Čas čítania 0:37

Muž v Indii zaživa upálil dievča, pretože odmietlo jeho ponuku na sobáš. Radikálne hinduistické skupiny žiadajú jeho smrť

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Muž minulý utorok polial dievča petrolejom cez okno jeho domu, keď spalo, a zapálil ho. Zomrelo v nemocnici na následky ťažkých popálenín.

Indická polícia vyšetruje smrť dievčaťa, ktoré údajne zaživa podpálil muž za to, že odmietlo jeho ponuku na sobáš. Radikálne hinduistické skupiny žiadajú jeho smrť.

Incident sa odohral v okrese Dumka vo východnom štáte Džharkhand, kde podľa CNN žila obeť aj obvinený moslim, ktorý zapríčinil smrť dievčaťa. Polícia uviedla, že muž minulý utorok polial dievča menom Ankita petrolejom cez okno jeho domu, keď spalo, a zapálil ho. V nedeľu zomrelo v nemocnici na následky ťažkých popálenín.

„Do mesta boli vyslaní dvaja vyšší úradníci, ktorí budú vyšetrovanie koordinovať s okresným policajným šéfom,“ uviedol hovorca džhárkhandskej polície a dodal, že policajti zatkli dvoch mužov, obvineného aj spoluobvineného.

Svetová hinduistická rada uviedla, že ak nebudú prijaté primerané opatrenia, väčšinová hinduistická komunita vyjde do ulíc na protest. Okresné úrady v lokalite obmedzili pohyb ľudí. 

Líder hlavnej opozičnej strany Kongres Rahul Gandhi pri tejto príležitosti pripomenul, že násilie na ženách je v Indii veľmi rozšírené, a vyzdvihol potrebu zabezpečiť v krajine vyššie bezpečie.

Domov
Zdieľať
Diskusia