Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová
26. augusta 2022, 11:53
Čas čítania 0:33

Školské jedálne sú v kríze, nemajú peniaze na kvalitný obed s mäsom a ovocím. Pomohlo by zvýšiť ceny

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Problémom sa zaoberá aj ministerstvo školstva.

Školské jedálne zažívajú krízu a od septembra sa musia veľmi obracať, aby žiakov nakŕmili. Na obedoch musia šetriť: varia podľa predpisov z roku 2019, no ceny potravín a aj energií sú tento rok oveľa vyššie, informuje TV Markíza.

Chýbajú peniaze

Riaditeľka Základnej školy Dudova v Bratislave Hana Závodná pre Markízu hovorí, že kým v minulosti mohli mať deti ovocie skoro každý deň, tento školský rok im na to jednoducho neostávajú peniaze. Jedálne o pomoc žiadajú ministerstvo školstva, ktoré by mohlo zvýšiť finančné pásma. Tie predpisujú, za koľko sa majú deti v jednotlivých ročníkoch najesť. 

5. februára 2020, 12:26 Čas čítania 10:00 Takmer všetci na nemocničné jedlo nadávajú. Konfrontovali sme otázkami ľudí, ktorí sú za jedálničky a kvalitu jedla zodpovední Takmer všetci na nemocničné jedlo nadávajú. Konfrontovali sme otázkami ľudí, ktorí sú za jedálničky a kvalitu jedla zodpovední

Keby sa pásma zvýšili, rodičia by tak museli za obedy platiť viac. Jedálňam by však pomohlo už pár centov. Deti by tak mohli dostať plnohodnotnú stravu. Problém eviduje aj ministerstvo, čaká sa na podpis ministra Branislava Gröhlinga. Septembrové obedy však už nezachráni, jedálne lístky školy pripravujú už teraz.

Anketa:
Ako si spomínaš na školské obedy?
Väčšinou mi chutili.
Radšej si na ne nechcem spomínať.
Väčšinou mi chutili.
37 %
Radšej si na ne nechcem spomínať.
63 %
Domov
Zdieľať
Diskusia