Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
25. augusta 2022, 16:48
Čas čítania 1:00

Prezidentka Čaputová žiada politikov, aby do piatka vyriešili koaličnú krízu. Apeluje na riešenie problémov ľudí

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Doterajšie rokovania vládnych strán nepriniesli finálny výsledok a riešenie koaličnej krízy.

Prezidentka Zuzana Čaputová očakáva, že najneskôr v piatok predstavitelia koalície oznámia, ako budú pokračovať. Zdôraznila potrebu stabilnej vlády.


Hlava štátu čakáva, že po piatkovom stretnutí bude známa ďalšia podoba vlády. „Následne by som sa mala ujať svojich ústavných právomocí, ktoré súvisia s prípadným podaním demisie, ak sa nenájde iné riešenie, a v rámci toho sa vyjadrím k celej situácii,“ uviedla. Zdôraznila, že uprednostňuje rovno vymenovanie nových ministrov, nie dočasné poverovanie. 


Ako podotkla, problémy ľudí, ktorí žijú reálny život na Slovensku, sa odlišujú od toho, čo je dôvodom hádok politikov.


Premiér zvolal doteraz dve stretnutia koalície vo vládnom hoteli Bôrik, no riešenie koaličnej krízy nepriniesli. Predstavitelia koalície sa majú stretnúť aj zajtra.

Zuzana Čaputová
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Remišová očakáva odchod SaS

Hnutie Sme rodina ide na rokovanie so záujmom udržať štvorkoalíciu. Nateraz šéf parlamentu nepozná návrhy strany Za ľudí, s ktorými ho chce oboznámiť šéfka strany Veronika Remišová. „Volala mi, chce sa stretnúť, ale ešte sa nám nepodarilo zladiť program. Takže ešte neviem, o čo ide,“ dodal.

22. apríla 2023, 9:00 Čas čítania 1:52 Prezidentka Čaputová: Bezpečnosť vrcholových politikov sa zhoršila, ale nemôžeme preto zdupkať Prezidentka Čaputová: Bezpečnosť vrcholových politikov sa zhoršila, ale nemôžeme preto zdupkať

Remišová vo štvrtok avizovala, že strana Za ľudí má jasnú predstavu o fungovaní koalície s SaS i bez nej. Svoje návrhy na fungovanie vlády chce predstaviť partnerom. Predpokladá, že SaS vládu opustí. Napriek tomu chce ešte v piatok stranu presviedčať o zotrvaní vo štvorkoalícii. Pripravení však podľa nej musia byť na všetky alternatívy.


Doterajšie rokovania vládnych strán nepriniesli finálny výsledok a riešenie koaličnej krízy. SaS naďalej trvá na odchode lídra OĽaNO a ministra financií Igora Matoviča z vlády. OĽaNO to odmieta. Ak nedôjde k naplneniu požiadaviek liberálov, na konci augusta podajú ich ministri demisiu.

Domov
Zdieľať
Diskusia