Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eduard Starkbauer TASR
23. augusta 2022, 15:55
Čas čítania 1:02

Rusko tvrdí, že už vyšetrilo atentát na Dariu Duginovú. Ukrajine sa jeho verzia nepozdáva

Kategória:
News
Uložiť Uložené

29-ročná prokremeľská novinárka zomrela po výbuchu auta.

Ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) tvrdí, že našla vinníka atentátu na Dariu Duginovú. Autorom útoku, pri ktorom vybuchlo auto, v ktorom 29-ročná novinárka sedela, údajne bola ukrajinská občianka Natália Vovková. Kremeľ tvrdí, že žena patrila do práporu Azov, ktorý Rusko považuje za teroristickú organizáciu. Ukrajinské tajné služby túto verziu odmietajú.

dugin
Zdroj: TASR/AP/Twitter

Zahraniční komentátori sú k rýchlemu vyšetreniu skeptickí. Vo videách FSB, ktoré majú slúžiť ako dôkaz, sa zmenila farba aj evidenčné číslo auta údajnej páchateľky. Vzhľadom na Putinovu minulosť sa dokonca objavili aj teórie, že Dariu Duginovú mohla zabiť aj FSB. K útoku sa už stihli prihlásiť aj ruskí partizáni, ktorí chcú zvrhnúť prezidenta Vladimira Putina a vraj chystajú aj ďalšie útoky.

FSB uvádza, že Vovková spolu s dcérou už odcestovala do Estónska. Kyjev popiera akúkoľvek spojitosť s atentátom a poradca prezidenta Mychajlo Podoľak povedal, že Rusko žije vo „fiktívnom svete“, a za útokom vidí snahu Ruska ospravedlniť všeobecnú mobilizáciu, ktorú vraj plánuje vyhlásiť.

Na pohrebe novinárky Darie Duginovej sa dnes zúčastnili stovky ľudí. Alexandr Dugin, ktorý sedel počas obradu spolu s manželkou vedľa otvorenej rakvy, povedal, že jeho dcéra zomrela „za ľudí, za Rusko“.

Dugin
Alexandr Dugin. Zdroj: TASR/AP

Otec s dcérou sa v deň útoku zúčastnili na literárno-hudobnom vlasteneckom festivale Tradícia v Zacharove neďaleko Moskvy. Z podujatia plánovali odísť spolu, ale Daria odišla autom svojho otca sama.

Domov
Zdieľať
Diskusia