Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
22. augusta 2022 o 17:33
Čas čítania 1:24

Dugin prehovoril prvýkrát od smrti dcéry: z jej vraždy obvinil „ukrajinský nacistický režim“ a volá po kompletnom zničení Ukrajiny

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Vyjadrenie Alexandra Dugina zdieľal konzervatívny ruský podnikateľ na Telegrame.

Alexandr Dugin prehovoril prvýkrát od smrti svojej dcéry. Známy ruský ideológ a ultranacionalista vyhlásil, že za výbuch auta, v ktorom sa viezla Daria Duginová, podľa neho môže „ukrajinský nacistický režim“. Atentát označil za teroristický útok.

„Nepriatelia Ruska ju podlo a nepozorovane zabili. Ale my, naši ľudia, nemôžeme byť zlomení ani takýmito neznesiteľnými údermi. Chceli zničiť naše odhodlanie krvavým terorom proti tým najlepším a najzraniteľnejším z nás,“ píše sa v Duginovom vyjadrení, ktoré na svojom kanáli na sociálnej sieti Telegram zdieľal konzervatívny ruský podnikateľ Konstantin Malofejev.

Dugin za páchateľov atentátu otvorene označuje ukrajinský režim vedený prezidentom Volodymyrom Zelenským, ktorý opisuje ako „nacistický“. Nepriateľom Ruska sľubuje, že ani napriek atentátu a smrti jeho dcéry sa im nepodarí dosiahnuť ciele, ktoré si vytýčili.

29. augusta 2024 o 12:30 Čas čítania 5:14 Ako podporuje KHL agresiu a propagandu? Majiteľmi klubov sú Putinovi oligarchovia, Slovákom sa tam však páči Ako podporuje KHL agresiu a propagandu? Majiteľmi klubov sú Putinovi oligarchovia, Slovákom sa tam však páči

„Naše srdcia nevolajú len po pomste,“ vysvetľuje svoj postoj Dugin. Podľa neho by takáto túžba bola príliš malicherná, pretože ruský národ potrebuje celkové víťazstvo, za ktoré teraz jeho dcéra položila vlastný život. Dugin podľa reportéra Christophera Millera z Politica prakticky vyzýva ruskú armádu, aby Ukrajinu zničila.

 „Tak prosím, vyhrajme! Chceli sme ju vychovať ako rozumné dievča a hrdinku. Aj teraz inšpiruje synov našej otčiny,“ apeluje Dugin na ruských vojakov, ktorí bojujú na Ukrajine. 

Ukrajina akúkoľvek zodpovednosť odmieta

Alexandr Dugin je známy svojou nenávisťou k Ukrajincom, ktorí si podľa neho ničím nezaslúžili vlastnú nezávislosť. Ideológ, ktorý svojimi dielami ovplyvnil aj ruského prezidenta Vladimira Putina, v minulosti viackrát vyzval Kremeľ, aby zaútočil na Ukrajinu a neanektoval len polostrov Krym, ale obsadil celú Ukrajinu a prebral nad ňou kontrolu.

Poradca ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoľak už v nedeľu 21. augusta odmietol, že by mala Ukrajina čokoľvek spoločné so smrťou Duginovej dcéry. Podoľak vyhlásil, že vražda Darie Duginovej podľa neho s najväčšou pravdepodobnosťou súvisí so súbojom o moc, ktorá prebieha medzi viacerými záujmovými skupinami vnútri Ruska. K vražde sa v nedeľu večer prihlásili ruskí partizáni zo skupiny NRA.

Domov
Zdieľať
Diskusia