Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Tímea Krauszová TASR
22. augusta 2022, 7:26
Čas čítania 0:34

V Trstenej sa vylial potok, mesto vyhlásilo tretí stupeň povodňovej aktivity

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Výstraha pred búrkami platí v okrese aj dnes.

Krízový štáb mesta Trstená v okrese Tvrdošín vyhlásil v nedeľu večer tretí stupeň povodňovej aktivity na Vlčom potoku na sídlisku Západ. Mesto o tom informovalo na svojej stránke na Facebooku.

Zaplavená ulica

Vlčí potok sa v dôsledku silného dažďa vylial z koryta a zaplavil ulicu. Mesto spustilo záchranné práce, spolupracuje pri tom s ostatnými záchrannými zložkami. Obyvateľov vyzvali na zabezpečenie majetku aj domov pred potenciálnou povodňou. Predpoveď počasia na pondelok nie je pre mesto priaznivá.

SHMÚ v nedeľu vydal výstrahy pred silnými lejakmi, búrkami či povodňami pre celé územie Slovenska. Tie platia aj v pondelok. V okrese Tvrdošín je zvýšená pravdepodobnosť výskytu búrok spojených s prudkým lejakom s intenzitou 20 až 30 mm/30 min., s nárazmi vetra 18 až 23 m/s a s krúpami.

Podľa meteorológov je síce takéto počasie v danom ročnom období bežné, no môže spôsobiť škody na majetku a obmedziť aj ľudí.

Domov
Zdieľať
Diskusia