Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
21. augusta 2022, 18:04
Čas čítania 1:14

Aktuálne: Búrky na východe Slovenska zaplavili cesty, uzavretá je aj časť diaľnice D1 pri Prešove. Vodné toky stúpajú aj na Orave

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Na východe Slovenska do večera hrozia intenzívne búrky aj povodne.

Hasiči aktuálne zasahujú v Pečovskej Novej Vsi na východe Slovenska, kde došlo k zvaleniu oporného múru pri rodinnom dome. Informoval o tom operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove.

„Z poľa prišla prívalová voda a došlo tam k zvaleniu oporného múru pri rodinnom dome. Zaplavená je i cesta medzi Jarovnicami a Uzovskými Pekľanmi, kde dopravu riadi polícia,“ uviedol operačný dôstojník s tým, že v reakcii na vývoj počasia boli upovedomené dobrovoľné hasičské zbory.

SHMÚ varuje pred intenzívnymi búrkami aj povodňami Ako informuje Zelená vlna RTVS, v Pečovskej Novej Vsi je zaplavená i vozovka, kde je potrebné rátať so zdržaním. Slovenský hydrometeorologický ústav v nedeľu večer na Facebooku napísal, že postupne pribúdajú oblasti, kde sa vyskytujú zrážky a ojedinele aj veľmi intenzívne búrky.

„Taká búrka sa vyskytla aj na severovýchode územia, v okrese Prešov. Zasiahla aj obec Lipovce, kde je umiestnená naša zrážkomerná stanica. Za hodinu tam spadlo približne 70 milimetrov zrážok,“ uvádza SHMÚ.


Ústav už predtým vydal výstrahu pred povodňami v Prešovskom kraji v okresoch Svidník, Stropkov, Humenné, Prešov, Sabinov, Spišská Nová Ves a Levoča. Vo väčšine z týchto okresov okrem Spišskej Novej Vsi a Levoče ide o zvýšenú výstrahu druhého stupňa pred povodňami. Výstrahy zatiaľ platia do 19.00 hod. 


Už skôr vydal SHMÚ výstrahu pred povodňou z prívalových zrážok v dôsledku búrok aj pre okresy v Žilinskom kraji – Námestovo, Tvrdošín a Liptovský Mikuláš.

Búrka uzavrela časť diaľnice D1 pri Prešove
Z dôvodu znečistenia cesty po búrke je diaľnica D1 v smere z Prešova na Poprad v úseku Chminianska Nová Ves – Bertotovce aktuálne uzavretá. Tunel Branisko je aktuálne podľa polície plne prejazdný. 


„Obchádzka je vedená po ceste I/18. Daný úsek cesty v opačnom smere Poprad – Prešov je prejazdný, avšak s obmedzením rýchlosti,“ uvádza polícia. Vodičov žiada o rešpektovanie dopravného značenia a zvýšenú pozornosť pri prejazde uvedeným úsekom.

Domov
Zdieľať
Diskusia