Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
21. augusta 2022, 17:34
Čas čítania 1:27

V ringu porazil Joshuu, no vráti sa brániť Kyjev so zbraňou v ruke. Ukrajinský boxer Usyk chce proti Rusom bojovať aj naďalej

Kategória:
News
Uložiť Uložené
V ringu porazil Joshuu, no vráti sa brániť Kyjev so zbraňou v ruke. Ukrajinský boxer Usyk chce proti Rusom bojovať aj naďalej
Zdroj: Getty Images/Francois Nel

Olexandr Usyk neplánuje po víťazstve v odvete nad Anthonym Joshuom oddychovať.

Ukrajinský boxer Olexandr Usyk porazil svojho britského súpera Anthonyho Joshuu v odvete vzájomného zápasu, obhájil tituly organizácií WBA, WBO, IBF, IBO a The Ring v ťažkej váhe, no napriek tomu sa v najbližších týždňoch vráti naspäť na Ukrajinu, kde práve prebieha vojna s Ruskom, aby bránil svoju krajinu.

„Vráti sa k teritoriálnej obrane, niet o tom žiadnych pochýb,“ skonštatoval Usykov promotér Alexandr Krasiuk pre britskú televíziu BBC už pred samotným zápasom.

V marci sa na sociálnych sieťach objavila fotografia, na ktorej Usyk stojí v maskáčoch so samopalom v ruke, no boxer opakovane vysvetľoval, že zbraň našťastie zatiaľ nikdy nemusel použiť. Teraz sa chystá opäť nastúpiť do teritoriálnej obrany, kde bude slúžiť ako bežný dobrovoľník. Najintenzívnejšie boje sa medzitým presunuli z Kyjevskej oblasti na východ a juh Ukrajiny.

19. apríla 2024, 14:30 Čas čítania 5:13 Ďalšie KO od Flexkinga a výhra troch svalovcov proti Tlkancovi. Ako tipujeme výsledky duelov na turnaji Fight Night Challenge 6? Ďalšie KO od Flexkinga a výhra troch svalovcov proti Tlkancovi. Ako tipujeme výsledky duelov na turnaji Fight Night Challenge 6?

Usyk trénoval od konca marca v Poľsku, aby sa mohol Joshuovi postaviť v odvetnom zápase, ktorý sa odohral v saudskoarabskej Džidde. Zápas vyhral na body, aj keď rozhodcov Ukrajinec nepresvedčil svojím výkonom tak jednoznačne ako v prvom súboji.

Odveta sa mala konať už v máji, lenže zápas prekazila ruská invázia, pre ktorú Usyk najskôr zvažoval, že celý zápas zruší. Keď krátko po vypuknutí invázie prišiel naspäť do Kyjeva, onedlho sa rozhodol pridať k teritoriálnej obrane a hliadkoval v okolí hlavného mesta v maskáčoch a so zbraňou v rukách.

Až zážitky s obyčajnými ľuďmi na Ukrajine a debata s prezidentom Volodymyrom Zelenským boxera presvedčili, aby opäť nabehol do tréningového procesu a vrátil sa do ringu.

Boxeri čelili kritike za to, že sa odvetný zápas uskutoční v Saudskej Arábii, no krajina údajne ponúkla promotérom a boxerom desiatky miliónov dolárov za to, že sa pobijú práve v Džidde. Podľa špekulácií si Usyk s Joshuom za zápas rozdelili minimálne 80 miliónov dolárov, takže každý z nich domov údajne odchádzal o 40 miliónov bohatší.

Domov
Zdieľať
Diskusia