Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič
18. augusta 2022, 19:27
Čas čítania 0:59

VIDEO: Dvaja turisti jazdili v Benátkach na elektrických surfoch. Zatkli ich, dostali pokutu a vzali im surfy

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené
VIDEO: Dvaja turisti jazdili v Benátkach na elektrických surfoch. Zatkli ich, dostali pokutu a vzali im surfy
Zdroj: Reprofoto/Twitter.com

Benátky majú prísne pravidlá, ktorými riadia správanie na svojich kanáloch. Kúpanie alebo jedenie na schodoch pamiatok v meste mimo ciest je zakázané.

Dvoch turistov zatkli v Benátkach za prekročenie rýchlosti na miestnej dopravnej tepne Canal Grande, píše Nypost. Starosta označil dvojicu na motorizovaných surfoch za „imbecilov“.

Starosta Luigi Brugnaro zverejnil videonahrávku surferov prechádzajúcich okolo vodných autobusov a taxíkov. Sľúbil, že kúpi večeru každému, kto ich identifikuje.

V inom videu bolo zasa vidieť, ako jeden zo surferov spadol pod mostom Ponte dell’Accademia. „Dvaja arogantní imbecili, ktorí si z mesta robia posmech,“ napísal Brugnaro.

Anketa:
Sú pravidlá v Benátkach prísne?
Nie, ak by bolo mesto benevolentné, turisti by stratili akýkoľvek rešpekt.
Áno, mali by ich zvoľniť.
Nie, ak by bolo mesto benevolentné, turisti by stratili akýkoľvek rešpekt.
74 %
Áno, mali by ich zvoľniť.
26 %

Surferov zadržali ešte v ten deň. Každý z nich dostal pokutu 1 500 eur a oboch vyhostili z mesta. Taktiež im zhabali drahé elektrické surfy, čelia aj ďalším právnym krokom za poškodenie imidžu mesta.

Benátky majú prísne pravidlá, ktorými sa musia ich obyvatelia aj návštevníci riadiť. Kúpanie v kanáloch či jedenie na schodoch pamiatok je zakázané. Benátky zároveň obmedzujú príchod obrovských turistických lodí.

Dvaja Nemci dostali v roku 2019 od mesta pokutu 1 000 eur za prípravu kávy na slávnom moste Ponte Rialto a zakázali im prísť ešte niekedy do Benátok.

Mesto od budúceho roka zavedie návštevnú daň s cieľom bojovať proti nadmernému turizmu. Turisti bez hotelovej izby si budú musieť urobiť rezerváciu a zaplatiť, aby získali povolenie na vstup. Väčšina návštevníkov Benátok nezostáva v meste počas noci.

Domov
Zdieľať
Diskusia