Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová
17. augusta 2022, 20:00
Čas čítania 1:40

TOP 3 v stredu: Herci žiadajú Matoviča, aby odišiel, Rusi húfne utekajú z Krymu a Klopp kritizuje nákupnú politiku FC Barcelony

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Najdôležitejšie správy dňa.

Desiatky umelcov žiadajú Matoviča, aby odstúpil

Richard Stanke, Zdena Studenková a desiatky ďalších umelcov vyzývajú Igora Matoviča na odchod. V online petícii vravia, že to má byť jeho obetavý čin pre Slovensko.

Vo výzve autori píšu, že nechcú návrat Smeru a už vôbec nie s podporou fašistov. „Oceňujeme to, čo ste od volieb v roku 2020 pre návrat spravodlivosti a právneho štátu urobili, no teraz treba pre Slovensko a jeho občanov urobiť viac – treba priniesť obeť,“ odkazujú Matovičovi. Petícia je ďalšou reakciou na pretrvávajúcu koaličnú krízu.

17. augusta 2022, 17:34 Čas čítania 1:16 Matovič: SaS účelovo zmanipulovala video o vete rodinného balíčka Matovič: SaS účelovo zmanipulovala video o vete rodinného balíčka

Igor Matovič dnes zvolal tlačovú konferenciu, na ktorej však neumožnil médiám klásť otázky. Miesto toho len ukázal inú verziu videa, ktoré ešte predtým zverejnila SaS. Matovič tvrdí, že strana Sloboda a solidarita účelovo zostrihala video, ktoré sa týkalo veta koaličného partnera. Na tlačovke prezentoval pôvodnú verziu SaS a potom aj svoju verziu, ktorá má dokazovať, že strana Richarda Sulíka zavádza.

výzva na odchod matoviča
Zdroj: screenshot peticie.com

Rusi utekajú z Krymu

Časť Rusov, ktorá sa v roku 2014 po anexii Krymu na polostrov presťahovala, odtiaľ teraz uteká. Podľa viacerých zdrojov prešiel cez Kerčský most, ktorý spája polostrov s Ruskom, rekordný počet vozidiel.

Zjavný pohyb ľudí nastal po tom, čo sa zistilo, že v utorok ráno vybuchol sklad munície blízko krymského mesta Džankoj. V dôsledku poškodenia železničných tratí výbuchmi na Kryme medzičasom pozastavili vlakovú dopravu. Napriek chaosu a výbuchom ruský prezident Vladimir Putin naďalej obhajuje „špeciálnu vojenskú operáciu“.

Vyhlásil, že Rusko sa usilovne snaží vybudovať „demokratický svet“, zatiaľ čo Západ vytvoril projekt „anti-Rusko“, ktorým sa vraj snaží zničiť Moskvu a odpútať pozornosť vlastných obyvateľov od skutočných problémov. Povedal to na moskovskej konferencii o medzinárodnej bezpečnosti.

Viaceré európske štáty medzitým pristúpili k zákazu vstupu ruských občanov. Prestávajú im vydávať víza alebo tento krok vážne zvažujú.

výbuch krym
Zdroj: Kommersant

Klopp kritizuje FC Barcelonu

Tréner Jürgen Klopp vraví, že nerozumie prestupovej politike Barcelony. Nemecký tréner anglického Liverpoolu tak narážal na finančné problémy, ktoré Kataláncov sužujú. Barcelona totiž predala názov štadiónu, vysielacie práva a ďalšie akcie, aby mohla v lete nakúpiť nových hráčov či podpísať nové zmluvy s tými starými. „Ak viem, že nemám peniaze, tak jednoducho nebudem míňať,“ povedal Klopp.

Z pohľadu fanúšika sa mu zdajú narábanie s peniazmi a prestupová politika klubu nepochopiteľné.

Jurgen Klopp
Zdroj: Getty Images/Mike Hewitt-Staff

Instagramový post dňa: Trailer na seriál Wednesday

Nový netflixovský seriál Wednesday bude adaptáciou známej Rodinky Addamsovcov. V stredobode diania však bude práve najmladšia členka klanu, ktorú stvárni Jenna Ortega. Mladá herečka si zahrá po boku ostrieľanej Cathrine Zeta-Jones (Morticia). Luis Guzmán stvárni romantického Gomeza a Isaac Ordonez sa ukáže v úlohe Pugsleyho. Seriál by mal byť dostupný na streamovacej platforme už na jeseň 2022.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Netflix US (@netflix)

Domov
Zdieľať
Diskusia