Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
17. augusta 2022, 17:34
Čas čítania 1:16

Matovič: SaS účelovo zmanipulovala video o vete rodinného balíčka

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Minister financií Igor Matovič predstúpil pred novinárov s televíziou, na ktorej prezentoval časti videí zverejnené stranou Sloboda a solidarita.

Igor Matovič tvrdí, že strana Sloboda a solidarita účelovo zostrihala video, ktoré sa týkalo veta koaličného partnera. Minister financií tvrdí, že SaS použila jeho odpoveď, ktorá sa netýkala veta rodinného balíka, ale zvyšovania daní. „Zúfalí ľudia v SaS vedia, že sa im argumenty rozsýpajú pod rukami,“ povedal Igor Matovič. Na tlačovej konferencii na televízii prezentoval pôvodnú verziu SaS a potom aj svoju verziu, ktorá má dokazovať, že strana Richarda Sulíka zavádza. 

Strana Sloboda a solidarita pri deklarovaní ultimáta a rozviazaní koaličnej zmluvy tvrdila, že dôvodom je práve schválenie rodinného balíka s poslancami kandidátky extrémistickej ĽSNS. Igor Matovič dlhodobo tvrdí, že schválenie balíka nie je problém, pretože ho SaS nevetovala. Podrobne sme spor v koalícii vysvetlili v tomto článku.

Strana Richarda Sulíka zverejnila video v snahe dokázať, že Igor Matovič už skôr avizoval, že budú akékoľvek veto ignorovať. 

„Predstavitelia OĽaNO nás začali obviňovať z toho, že ak sme nevetovali Matovičov balíček, tak nemáme nárok na kritiku toho, ČO schválili, AKO schválili a S KÝM schválili.
Tento argument je úplne pomýlený. Navyše, bol to Igor Matovič, ktorý nám odkazoval cez médiá aj na osobných stretnutiach, že jeho balíček vetovať nemôžeme, pretože je v súlade s Programovým vyhlásením vlády. Partneri uznali len naše veto na zvyšovanie daňovo-odvodového zaťaženia,“ vysvetľovala SaS. 

Igor Matovič odmietol na dnešnej tlačovej konferencii odpovedať na otázky novinárov. 

Matovič
Zdroj: TA3 reprofoto

Strana SaS na Igora Matoviča vytiahla video z parlamentu spred jedenástich rokov, keď v pléne krátko po páde vlády Ivety Radičovej obhajoval práve SaS.

19. marca 2024, 18:00 Čas čítania 0:40 FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu

Matovič vo videu hovorí, že „to, čo zažívame, nie je dôsledok nezodpovedného správania strany SaS“. Podľa Matoviča rozohral Mikuláš Dzurinda na koaličných rokovaniach „špinavú hru“, ktorá napokon viedla práve k pádu vlády.

Herec Richard Stanke spolu so spisovateľom Jánom Štrasserom napísali výzvu s názvom Veľký krok pre Slovensko. Adresovaná je ministrovi financií Igorovi Matovičovi, ktorého žiadajú o odchod. Podpísali ju už desiatky známych ľudí, v online petícii autori výzvy prízvukujú, že odstúpenie bude obetou pre Slovenskú republiku. 

Domov
Zdieľať
Diskusia