Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik
11. augusta 2022, 17:02
Čas čítania 0:40

Juraj Slafkovský sa zaradil medzi elitu európskych športovcov. Prvé miesto mu pre dovolenku vyfúkla Slovinka

Kategória:
Šport
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Slafkovský získal Cenu Piotra Nurowského a výhru 8 000 eur.

Slovenský reprezentant v hokeji a tohtoročná draftovaná jednotka v NHL Juraj Slafkovský sa zaradil medzi elitu najlepších európskych športovcov. Najlepší strelec, najproduktívnejší a zároveň najužitočnejší hráč tohtoročného olympijského hokejového turnaja v Pekingu získal Cenu Piotra Nurowského, informuje Olympic.sk.

Hlavná cena mu však ušla len o chlp. Umiestil sa na druhom mieste v rebríčku najlepších mladých športovcov Európy v zimných športoch. Prvé miesto mu vyfúkla slovinská skokanka na lyžiach Nika Prevcová. „V jeho neprospech však zavážilo to, že na rozdiel od Prevcovej sa na valnom zhromaždení EOV nezúčastnil, pretože v tom čase bol na dovolenke,“ píše portál.

Prestížnu cenu mu odovzdal prezident Slovenského olympijského a športového výboru Anton Siekel. Cena sa každoročne udeľuje piatim najlepším športovcom Európy v zimných športoch. Slafkovský bol však z tohtoročnej pätice jediný, ktorý sa na ZOH v Pekingu mohol pochváliť cenným kovom.

Cenu získali všetci piati, líšila sa len ich finančná prémia v podobe štipendia. Prvé miesto je ohodnotené 15-tisíc eurami, druhý finalista získava 8 000 eur, tretí 5 000 a zvyšní dvaja po 3 000 eur.

Juraj Slafkovský
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer
Anketa:
Zaslúžil by si podľa teba Slafkovský prvú cenu?
Rozhodne áno.
Nie, takto je to spravodlivejšie.
Rozhodne áno.
84 %
Nie, takto je to spravodlivejšie.
16 %
Domov
Zdieľať
Diskusia