Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová TASR
9. augusta 2022, 12:40
Čas čítania 0:46

Na úrade vlády pokračujú v rokovaniach o zvyšovaní platov zdravotníkov

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Lekári sú naďalej ochotní podať výpovede, ak nebudú splnené ich požiadavky.

Na úrade vlády dnes pokračujú rokovania o zvyšovaní platov zdravotníkov. Šéf Lekárskeho odborového združenia Peter Visolajský pred stretnutím potvrdil, že lekári svoj postoj nemenia a trvajú na svojich požiadavkách.

O mzdách sa na úrade vlády rokovalo už v júli, avšak na konkrétnom návrhu sa nedohodli. Podľa Visolajského sú preto lekári ochotní naďalej podávať výpovede, ak nebudú splnené ich požiadavky.

Tie sa týkajú reformy vzdelávania mladých lekárov, podpory lekárskych fakúlt, poriadku vo financovaní nemocníc či zabezpečenia nemocničných oddelení adekvátnym počtom personálu.

Okrem toho lekári žiadajú zvýšenie platov sestier a priblíženie miezd lekárov slovenských nemocníc tým v okolitých krajinách.

„V priebehu augusta, ak nedôjde k riešeniam zo strany vlády, začneme zbierať už konkrétne výpovede,“ vyhlásil šéf lekárskych odborárov. Aktuálne chce podľa jeho slov podať výpoveď približne 3 500 lekárov.


Lekárski odborári sú podľa Visolajského ochotní urobiť všetko pre to, aby sa výpovede lekárov nezopakovali. Uvítali by, ak by v utorok padlo rozhodnutie a vláda by predstavila konkrétny návrh riešení.

8. apríla 2024, 9:30 Čas čítania 3:32 Gloria Ramirez bola toxická žena: svojím telom nakazila 23 zdravotníkov, ktorí odpadávali a nevedeli sa hýbať Gloria Ramirez bola toxická žena: svojím telom nakazila 23 zdravotníkov, ktorí odpadávali a nevedeli sa hýbať

„Má to v rukách vláda. Nie je to len o tom, aby sa zabránilo výpovediam lekárov. My sme tu nato, aby sa zabránilo personálnemu kolapsu zdravotníctva,“ povedal. 


Návrh zvýšenia platov sa mal pôvodne predstaviť koncom júna.

Domov
Zdieľať
Diskusia