Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martin Adam Pavlík
8. augusta 2022, 14:06
Čas čítania 1:04

Speváčka Dua Lipa sa stala čestnou veľvyslankyňou Kosova. „Je mi cťou, že môžem reprezentovať svoju krajinu po celom svete,“ vraví

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Speváčka Dua Lipa sa stala čestnou veľvyslankyňou Kosova. „Je mi cťou, že môžem reprezentovať svoju krajinu po celom svete,“ vraví
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Dua Lipa už pozná aj svoju prvú úlohu v novej funkcii.

Ako sme písali v tomto článku, i keď Dua Lipa žije dlhé roky v Londýne, narodila sa na Balkáne. Časopis Rolling Stone informoval, že 26-ročná speváčka z Londýna sa stala čestnou veľvyslankyňou Kosova. 


„Okrem toho, že ste svetovou hudobníčkou, ste tiež vzorom pre mnohé dievčatá a ženy na celom svete ako úprimná a svedomitá aktivistka. Ale predovšetkým to, čo ste urobili pre ľud Kosova pri zvyšovaní povedomia o Republike Kosovo, je bezkonkurenčné a skutočne neoceniteľné,“ povedala prezidentka krajiny Vjosa Osmaniová.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa DUA LIPA (@dualipa)



„Je mi cťou a privilégiom, že môžem reprezentovať svoju krajinu po celom svete,“  reagovala speváčka pred festivalom Sunny Hill v Kosove, ktorý Dua Lipa organizuje spolu s jej otcom, taktiež hudobníkom, od roku 2018. 


Ako ďalej informuje hudobný časopis, jej prvou agendou vo funkcii bude lobovanie za liberalizáciu vízového režimu pre občanov Kosova. „Žiadame našich európskych priateľov o pomoc pri udeľovaní vízovej liberalizácie pre občanov Kosova. Zatiaľ čo EÚ stanovuje hranice okolo našej slobody, my sa budeme držať svojich túžob byť oslobodení,“ povedala speváčka.

Dua Lipa na hudobnom festivale Lovestream na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave.
Dua Lipa na hudobnom festivale Lovestream na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

 
Ako sme informovali, v nedeľu 31. júla sa opäť zvýšilo napätie medzi Kosovom a Srbskom. V Mitrovici na severe Kosova bolo počuť hlasné poplašné sirény, ktoré vystrašili občanov. Podľa informácií miestnych médií bolo v celej oblasti vidieť aj veľké množstvo zásahových vozidiel. Srbi vraj na hraničných priechodoch postavili barikády na príkaz srbského prezidenta Aleksandara Vučiča.


Držiteľka troch cien Grammy sa v júni predstavila aj na Slovensku na festivale Lovestream, kde predviedla vzrušujúcu sexy šou a roztancovala celý futbalový štadión v Bratislave. S publikom sa Dua Lipa rozlúčila slovami: „Milujem vás. Čoskoro sa opäť uvidíme.“ 



Domov
Zdieľať
Diskusia