Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
6. augusta 2022, 18:50
Čas čítania 0:52

Hlava ukrajinského vojaka napichnutá na tyči. Na verejnosť prenikli videá a fotky zverstva ruských vojakov

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Zábery pochádzajú z mesta Popasna, ktoré ruské vojská obsadili v júli.

Na sociálnych sieťach sa objavili šokujúce videá a fotografie, ktoré podľa Ukrajincov znázorňujú zverstvá spáchané ruskými vojakmi na Donbase. Podľa the Guardian Ukrajinci aj na ich základe obviňujú ruskú armádu zo stredovekej brutality.

Záber z mesta Popasna na hlavu a ruky ukrajinského zajatca napichnutých na plot domu zdieľal luhanský gubernátor Serhij Hajdaj so slovami: „Dvadsiate prvé storočie, okupovaná Popasna, ľudská lebka na plote. Na Rusoch nie je nič ľudské. Sme vo vojne s ľuďmi, ktorí nie sú ľuďmi.“

Zábery na napichnutú hlavu verejne odsúdil aj bývalý ukrajinský veľvyslanec v Rakúsku Olexander Scherba. Ruský oligarcha Michail Chodorkovskij tvrdí, že fotografia je presným vyjadrením „ruského sveta“.

Ukrajinská armáda opustila mesto Popasna v máji, keď nad ním získali kontrolu Čečenské vojská. V júli získala ruská armáda kontrolu nad celým regiónom Luhanska. Zábery na časti tela ukrajinského vojaka nie sú zďaleka prvé obrázky ukazujúce mučenie zajatcov. Len minulý týždeň sme na Telegrame mohli vidieť, ako čečenský vojak kastruje ukrajinského vojaka, ktorého neskôr zastrelí do hlavy.

Domov
Zdieľať
Diskusia