Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová
29. júla 2022, 7:58
Čas čítania 0:40

POČASIE: Slovensko čaká výrazná zmena, ochladí sa, a SHMÚ vydal výstrahu pred búrkami

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Na pár dní sa rozlúčime s horúčavami, príde ochladenie.

V najbližších dňoch čaká Slovensko výrazná zmena v počasí, môžeme očakávať ochladenie a zrážky. Informuje o tom SHMÚ na svojej sociálnej sieti, kde o počasí hovorí meteorologička Jana Čerbová.


V piatok (29. 7.) bude podľa jej slov na Slovensku polooblačno až oblačno. Dennú teplotu očakáva na úrovni 29 až 34 stupňov Celzia, na severe 24 až 29 stupňov Celzia. „Zrážky budú na severe miestami, inde len ojedinele,“ spresnila.


V sobotu (30. 7.) prinesie na Slovensko studený front výdatné zrážky a ochladenie, a to najmä na strednom Slovensku a v severnej polovici územia. „Denná teplota sa očakáva na úrovni 21 až 27 stupňov Celzia, na juhu a najmä na východe 27 až 33 stupňov Celzia,“ priblížila meteorologička. 

Na sobotu zároveň vydalo SHMÚ varovanie prvého stupňa pred búrkami, to bude platiť takmer na celom území Slovenska.


Od začiatku nového týždňa predpovedá meteorologička ubúdanie zrážok, zmenšovanie oblačnosti a najmä postupný vzostup dennej teploty. Nadchádzajúci týždeň môže v stredu a vo štvrtok priniesť na juhu Slovenska teploty okolo 30 až 34 stupňov Celzia.

Domov
Zdieľať
Diskusia