Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
25. júla 2022, 17:46
Čas čítania 0:57

Železnice vozia v kupé pre imobilných ľudí alkohol. Slovenskú umelkyňu na vozíčku Zoru Lednárovú chceli najprv strčiť k bicyklom

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Železnice spravili z kupé pre imobilných cestujúcich minibar.

Imobilná sochárka a výtvarníčka Zorka Lednárová sa včera na Facebooku podelila o nepríjemný zážitok z vlaku. Železnice spravili z kupé pre imobilných pasažierov minibar a potom chceli Slovenku presunúť medzi bicykle a batožinu.

Zorka Lednárová cestovala vlakom EC 279 z Prahy do Bratislavy vlakovou súpravou, ktorá patrila slovenskému národnému dopravcovi. Zakúpila si dve miestenky a svoju cestu nahlásila železniciam 48 hodín dopredu.

Priestor na vozík bol však zaprataný plechovkami, sendvičmi a iným občerstvením. Slovenku preto chceli presunúť do priestoru vyhradeného na bicykle a batožinu. Keďže však potrebuje aj dýchací prístroj pripojený na elektrinu, medzi batožinu a bicykle ju nakoniec „odložiť“ nemohli.

Sochárka svoj vozík musela zasunúť medzi občerstvenie. Celú cestu počúvala, ako si ľudia „objednávajú Gambrinus, tuniakový sendvič alebo neperlivú vodu“. Dvere na kupé sa nedali zavrieť, keďže všade boli kartóny. Do kupé sa podľa jej slov valila horúčava a bolo v ňom teplejšie ako na ulici.

16. mája 2024, 15:00 Čas čítania 2:46 Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom

Tento príbeh sa dostal aj k politikovi Jurajovi Hipšovi, ktorý v príspevku napísal, že Železnice Slovenskej republiky a České dráhy prešetrujú, kde nastala chyba. Hovorca ZSSK podľa jeho slov ponúkol Zorke Lednárovej vrátenie cestovného. 

Umelkyňa už v dávnejšom rozhovore pre sme.sk povedala, že vozičkári to majú na Slovensku náročné. „Autá trúbia, vodiči na mňa ukazujú. Na chodníkoch parkujú autá tak, že neprejdem, alebo to nie je uspôsobené. Na Slovensku som veľmi odkázaná na to, že mi niekto pomáha. Keď chcem niekam ísť v Nemecku, sadnem na elektrický vozík a idem. Tu je to veľmi komplikované.“

Domov
Zdieľať
Diskusia