Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik
22. júla 2022, 12:17
Čas čítania 0:39

Čaputová po stretnutí s Hegerom: Nie som rozhodcom vládneho sporu, ale príčina je známa. Očakávam skoré vyriešenie krízy

Kategória:
Politika
Uložiť Uložené

Vládna kríza podľa slov prezidentky nie je výsledkom náhody, ale dôsledkom konkrétnych krokov a vyjadrení.

Zuzana Čaputová považuje vládnu krízu za zlyhanie súčasnej koalície a tvrdí, že očakáva jej skoré vyriešenie. „Je jasné, že kríza neprišla zo dňa na deň, vyžadovalo si to opakovaný prístup. Ja nie som rozhodcom tohto sporu, ale príčina bola identifikovaná pomerne presne,“ povedala prezidentka vo vyhlásení po stretnutí s premiérom Eduardom Hegerom.

Vládna kríza podľa slov prezidentky nie je výsledkom náhody alebo vírusu, ktorý by vládu postihol, ale ide o dôsledok konkrétnych udalostí, krokov a vyjadrení, ktoré boli podcenené.

22. júla 2022, 11:37 Čas čítania 0:50 Eduard Heger po stretnutí s prezidentkou pripúšťa možnosť menšinovej vlády. Bude to vraj zodpovednosť SaS Eduard Heger po stretnutí s prezidentkou pripúšťa možnosť menšinovej vlády. Bude to vraj zodpovednosť SaS

Krízy podľa jej slov nesmú paralyzovať štát, ktorý musí fungovať ďalej, preto sa Hegera pýtala, aké kroky podnikne k tomu, aby zabezpečil stabilitu vlády alebo aby došlo k umožneniu iných ústavných možností. Ako alternatívu k pomoci vyriešiť koaličnú krízu navrhla výmenu ministrov za SaS. Konštatovala, že ide už o druhú vážnu vnútropolitickú krízu od parlamentných volieb.

„Na záver len dodám, že vonkajšie krízy si nevyberáme, za tie vnútorne však zodpovedáme a za vládnu krízu v plnom rozsahu zodpovedá vláda a ja očakávam jej skoré vyriešenie,“ uzatvorila prezidentka.

Zuzana Čaputová
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Anketa:
Súhlasíš s prezidentkou?
Áno.
Nie.
Áno.
85 %
Nie.
15 %
Domov
Zdieľať
Diskusia