Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik
22. júla 2022, 11:37
Čas čítania 0:50

Eduard Heger po stretnutí s prezidentkou pripúšťa možnosť menšinovej vlády. Bude to vraj zodpovednosť SaS

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Nie je to však podľa neho najželanejší scenár.

Predseda vlády Eduard Heger pripúšťa možnosť menšinovej vlády. „Nevylučujem to, ale nie je to žiadaný scenár,“ povedal vo vyhlásení po stretnutí s prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Všetko vraj závisí od strany SaS a jej zodpovednosti.

Či bude mať koalícia podporu v parlamente vraj prezidentke nevedel garantovať. „Je možný scenár, že bude aj menšinová vláda. Tento scenár nemáme na Slovensku až tak vyskúšaný, ale je aktuálne realistický. Pre mňa toto bude následok zlého rozhodnutia strany SaS. Lebo dá prednosť straníckemu záujmu, nie záujmu krajiny,“ povedal.

Počas takmer dvojhodinového stretnutia premiéra a prezidentky sa vraj rozprávali najmä o situácii s plynom a energiami z Ruska. „Sme vysoko závislí od ruských palív, nedá sa od nich odstrihnúť zo dňa na deň,“ povedal Heger.

So Zuzanou Čaputovou sa rozprávali aj o súčasnej koaličnej kríze. Finálne rozhodnutie očakáva premiér až tesne pred vypršaním ultimáta od SaS. „Je to vec hodná rokovania, a ja to využijem,“ povedal Heger. Celý spor je podľa neho zhmotnený len do osoby Igora Matoviča.

22. apríla 2023, 9:00 Čas čítania 1:52 Prezidentka Čaputová: Bezpečnosť vrcholových politikov sa zhoršila, ale nemôžeme preto zdupkať Prezidentka Čaputová: Bezpečnosť vrcholových politikov sa zhoršila, ale nemôžeme preto zdupkať

„Celé sa to spustilo prieskumom popularity. Igor síce je najmenej populárny politik, ale v demokratických krajinách neurčujú zostavenie koalície prieskumy, ale voliči,“ uviedol. Dodal, že je otvorený akémukoľvek riešeniu, ktoré by pomohlo udržať štvorkoalíciu. Scenár na odvolanie Igora Matoviča v parlamente opozíciou spojenou so stranou SaS vraj nie je pravdepodobný.

Eduard Heger.
Eduard Heger. Zdroj: Facebook/Eduard Heger
Domov
Zdieľať
Diskusia