Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik TASR
22. júla 2022, 8:01
Čas čítania 0:35

Extrémne horúčavy nás čakajú aj v piatok. Meteorológovia vydali výstrahy pre viaceré slovenské okresy

Kategória:
News
Uložiť Uložené

V ôsmich okresoch platí až tretí stupeň výstrahy. Teploty tam budú atakovať až 38 stupňov Celzia.

Extrémne teploty nekončia ani počas dnešného dňa. V niektorých južných okresoch na Slovensku budú v piatok (22. júla) opäť platiť výstrahy tretieho stupňa. Vydané sú aj výstrahy druhého a prvého stupňa. Slovenský hydrometeorologický ústav o tom informuje na webe.


Tretí stupeň výstrahy pred vysokými teplotami bude od 13.00 do 18.00 h platiť v okresoch Nové Zámky, Levice, Veľký Krtíš, Lučenec, Rimavská Sobota, Revúca, Trebišov a Michalovce. Teplota môže v týchto lokalitách dosiahnuť 38 stupňov Celzia.

„Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov,“ upozornili meteorológovia. Teploty od 35 do 36 stupňov Celzia hrozia v Bratislavskom, Trnavskom, časti Nitrianskeho, Banskobystrického, Trenčianskeho a Košického kraja.


Pre okresy Skalica, Senica, Nové Mesto nad Váhom, Myjava, Trenčín, Ilava, Púchov, Bánovce nad Bebravou, Banská Bystrica, Brezno, Svidník, Bardejov, Prešov, Stropkov, Medzilaborce, Humenné, Snina a Vranov nad Topľou vydal SHMÚ výstrahu prvého stupňa. Ojedinele tam očakáva teplotu do 33 stupňov Celzia.

teploty piatok 22. júla 2022 mapa
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia