Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
20. júla 2022, 16:33
Čas čítania 0:36

Billa vyvesila v centrále dúhovú vlajku. Reťazec tým vyjadruje podporu Pride týždňu

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Bratislavský Pride pod záštitou primátora Matúša Valla bude už túto sobotu.

Nad hlavným vchodom slovenskej centrály spoločnosti Billa veje dúhová vlajka. To, že nejde o osobnú iniciatívu, ale o vedomú marketingovú stratégiu, Refresheru potvrdil PR špecialista spoločnosti Marek Kravjar. Billa je podľa jeho stanoviska obrazom pestrého sveta.

PRIDE BILLA
Zdroj: redakcia Refresheru

Billa sa týmto krokom rozhodla symbolicky podporiť svojich kolegov a kolegyne z LGBTI+ komunity počas Pride týždňa. V stanovisku reťazca píšu: „Rozmanitosť podnecuje kreativitu a tá nás všetkých posúva vpred. V našej spoločnosti je dôležitá kultúrna a národná rôznorodosť, pestrosť náboženského presvedčenia a vyznania, rovnoprávnosť medzi pohlaviami a v neposlednom rade akceptácia a podpora ľudí, ktorí sa narodili s inou než heterosexuálnou orientáciou. Byť v tolerantnom prostredí však nie vždy znamená mať aj pocit bezpečia.“

Billa
Dočasná podoba loga Billa. Zdroj: Billa

Rozhodnutie vyvesiť dúhovú vlajku prišlo pred sobotným bratislavským pochodom Pride, ktorý sa začne o 13.00 h na Hviezdoslavovom námestí. Na jednodňovom festivale vystúpia okrem rečníkov aj hudobní interpreti vrátane víťaza československej superstar Adama Pavlovčina. Záštitu nad Pride prevzal primátor hlavného mesta Matúš Vallo.

Domov
Zdieľať
Diskusia