Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
20. júla 2022, 14:31
Čas čítania 0:52

Ruská štátna televízia: Rodičom zahynul syn vo vojne, za odškodné si kúpili nové auto. Ich prvá jazda smerovala na cintorín

Kategória:
News
Uložiť Uložené

„Na pamiatku nášho syna sme kúpili pekné nové auto,“ hovorí otec zosnulého Alexeja v reportáži a ukazuje na novú bielu Ladu.

Ruská štátna televízia zverejnila správu o rodine, ktorá profitovala z toho, že ich syn zomrel na Ukrajine. Za odškodné, ktoré dostávajú rodiny za tragickú smrť synov vo vojne, si totiž kúpila nové auto. Video z televízneho vysielania zdieľal v pondelok na Twitteri novinár BBC Francis Scarr.

„Toto by ste si nevymysleli. Včera večer odvysielala ruská televízia reportáž o nečakaných benefitoch zo smrti syna vo vojne. Môžete si kúpiť novú Ladu za odškodné, ktoré dostanete od štátu!“ konštatuje novinár na Twitteri.

„Na pamiatku nášho syna sme kúpili pekné nové auto,“ hovorí otec zosnulého Alexeja v reportáži a ukazuje na novú bielu Ladu. Hovorí, že jeho syn chcel podobné auto. Prvá jazda rodičov v novom aute smerovala na cintorín.

5. mája 2024, 12:00 Čas čítania 4:14 Oktagon 57 plný hviezd a veľkolepých bitiek: šokujúce zvraty aj pekelné bitky Oktagon 57 plný hviezd a veľkolepých bitiek: šokujúce zvraty aj pekelné bitky

Niektorí si myslia, že reportáž bola satirická. Profesor Univerzity Johna Hopkinsa Eugene Finkel však v príspevku na Twitteri píše, že nerozumie, prečo sú ľudia v šoku.

„Nie, rodičia nevymenili syna za auto. Je to len dôkaz toho, aké je Rusko smutné a beznádejné malé mesto. Nie je to výhodný obchod, je to hlboko zakorenený fatalizmus a snaha prispôsobiť sa.“

Domov
Zdieľať
Diskusia