Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
19. júla 2022, 11:45
Čas čítania 0:49

Ľudovít Makó na úrade vlády spomína na stretnutia s Ficom, Kaliňákom a Bödörom. Dnes prebiehajú rekonštrukcie vo veci kauzy Súmrak

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Spolupracujúci obvinení Ľudovít Makó a František Imrecze vypovedajú, že sa zúčastňovali na poradách s Robertom Ficom, keď bol ešte premiérom. Prítomní podľa nich boli aj Robert Kaliňák a Norbert Bödör.

Robert Fico a Robert Kaliňák sa ešte ako premiér a minister vnútra stretávali podľa spolupracujúcich obvinených na úrade vlády s oligarchom z Nitry Norbertom Bödörom, aby sa dohodovali na kompromitácii svojich politických oponentov. Zhodne o tom vypovedajú bývalý šéf finančnej správy František Imrecze a bývalý šéf Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít Makó. 

Oboch dnes Národná kriminálna agentúra zavolala priamo do budovy úradu premiéra, aby na mieste opísali, ako stretnutia prebiehali. Podľa portálu Aktuality.sk ako prvý prišiel Ľudovít Makó, ktorý dnešný úkon pred policajtmi nekomentoval. František Imrecze príde na rekonštrukciu popoludní. 

Bývalí vysokopostavení funkcionári daniarov sú korunnými svedkami v kauze Súmrak, v ktorej sú Fico, Kaliňák a Bödör obvinení ako členovia zločineckej skupiny

Kaliňák
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Robert Fico bol podľa NAKA na vrchole hierarchie, z Úradu vlády SR v rokoch 2012 až 2018 podľa vyšetrovateľov riadil schému, ktorej súčasťou boli vysokopostavení policajti vrátane policajného prezidenta Tibora Gašpara a vplyvný podnikateľ Norbert Bödör – syn riaditeľa bezpečnostnej firmy Bonul.

5. októbra 2023, 20:00 Čas čítania 0:17 Politológ Jakub Švec: Koalícia PS – Hlas – KDH – SaS by znamenala do roka a do dňa predčasné voľby Politológ Jakub Švec: Koalícia PS – Hlas – KDH – SaS by znamenala do roka a do dňa predčasné voľby

Práve títo dvaja boli pôvodne v rámci kauzy Očistec vrcholom pyramídy, už v tom čase však uznesenia naznačovali, že táto skupina by nemohla fungovať bez politického krytia. 

Roberta Fica do väzby nevydala Národná rada SR, Roberta Kaliňáka prepustil Najvyšší súd. Obaja vinu odmietajú a obvinenie považujú za útok na opozíciu na objednávku Igora Matoviča.

Domov
Zdieľať
Diskusia