Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad TASR
18. júla 2022, 11:51
Čas čítania 1:14

Námesačná 18-ročná tínedžerka vypadla z okna na piatom poschodí, keď prespávala u kamarátov. Nevládnu ju našla okoloidúca

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Ženu v noci previezli do nemocnice s ťažkými zraneniami.

Ťažké zranenia utrpela v noci na pondelok mladá žena v meste Neubrandenburg na severe Nemecka, ktorá v stave námesačnosti vypadla z otvoreného okna na piatom poschodí. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na miestnu políciu. 


K nehode došlo v pondelok krátko po polnoci v spolkovej krajine Meklenbursko-Predpomoransko. Osemnásťročná tínedžerka trpela námesačnosťou a doterajšie výsledky vyšetrovania preukázali, že v dome, kde došlo k nešťastiu, bola na návšteve u svojich priateľov. O žene sa podľa polície vedelo, že trpí námesačnosťou, no napriek tomu zostalo v dome, kde skupina prespávala, otvorené okno.


V spánku sa dostala k otvorenému oknu a spadla z približne 14-metrovej výšky. Záchranárov zavolala náhodná svedkyňa, ktorá ženu zbadala ležať na zemi. Okoloidúca si ženu ležiacu na zemi všimla okolo druhej nadránom, a tak mala mladá Nemka šťastie v nešťastí, že po páde nezostala nevládne ležať na zemi oveľa dlhšie, informuje nemecký denník Bild.

Polícia vylúčila cudzie zavinenie 

Polícia na základe doterajšieho vyšetrovania vylúčila cudzie zavinenie, a tak naďalej pracuje s verziou, že žena sa v noci prebudila a v stave námesačnosti sama nechtiac vykročila von otvoreným oknom.

Ťažko zranenú tínedžerku previezli do najbližšej nemocnice, dodáva DPA. Bližšie informácie o zdravotnom stave tínedžerky po páde neboli k dispozícii, nikto však doteraz nepotvrdil, že by žena pád z otvoreného okna neprežila. V nemocnici preto pravdepodobne naďalej bojuje o život.

Ako informuje nemecký server Spiegel, doterajšie výskumy preukázali, že námesačnosť sa objavuj u približne štyroch percent dospelých osôb. Toto číslo je však výrazne vyššie u mladších ľudí a najmä detí, medzi ktorými sa až 30 percent v prvých rokoch života stretne s námesačnosťou.

Často však nejde o námesačnosť, ktorá by sa prejavovala bezcieľnym chodením a blúdením po dome či byte. Vo väčšine prípadov zmizne námesačnosť po prekonaní puberty, kedy sa ľudský mozog postupne rozvíja a epizódy námesačnosti odchádzajú do úzadia. U ľudí ako tejto 18-ročnej tínedžerky však nikdy nezmiznú nadobro.

Anketa:
Zažil si už niekedy námesačnosť?
Zažil som ju na vlastnej koži
Nemám s ňou žiadne skúsenosti
Videl som niekoho, kto bol námesačný
Hlasovať
Zažil som ju na vlastnej koži
27 %
Nemám s ňou žiadne skúsenosti
62 %
Videl som niekoho, kto bol námesačný
10 %
Domov
Zdieľať
Diskusia