Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Tento článok je PR správa spoločnosti Amper servis
11. júla 2022, 9:00
Čas čítania 2:41
Sponzorovaný obsah

Jazdíš na kolobežke Xiaomi? Pozri, ako si ju môžeš vylepšiť a získať z jazdy viac

TECH ELEKTROKOLOBEŽKY XIAOMI
Uložiť Uložené

Pozri, ktoré kolesá sa hodia na nerovné povrchy a ako zvýšiť dojazd kolobežky až o sto kilometrov.

Ak vlastníš Xiaomi elektrickú kolobežku a nedáš na ňu dopustiť pri presunoch nielen po meste, možno ešte netušíš, že si ju môžeš doslova vytuningovať. Vďaka rôznym doplnkom a vylepšeniam získaš nielen nový originálny vzhľad, ale zároveň zlepšíš komfort jazdy, zvýšiš rýchlosť kolobežky či jej dojazd. 

Amper servis, ktorý je najväčším predajcom a servisom elektrických kolobežiek v Bratislave, Žiline a Košiciach, okrem iného ponúka aj vylepšenia a doplnky pre Xiaomi kolobežky. Pozri si, ktoré sú momentálne dostupné a obľúbené a navyše môžu mať aj funkčné výhody. 

Nové kolesá, ktoré ti zabezpečia lepšiu jazdu

Xiaomi kolobežka má v základe 8,5-palcové dušové pneumatiky. Existuje množstvo ďalších typov, ktoré sa dajú na tejto kolobežke využívať, ako napríklad terénne pneumatiky, celogumené, väčšie 10-palcové alebo špeciálne závodné pneumatiky PMT.

kolobežka xiaomi
Zdroj: Amper servis

Veľa zákazníkov volí pri prvom defekte celogumené (plné) pneumatiky, na ktorých už nie je možné dostať defekt. Amper servis však upozorňuje, že jazda na plných pneumatikách (teda pneumatikách bez vzduchu) je tvrdšia a nerovnosti na cestách sú citeľnejšie. Napriek tomu je to veľmi obľúbená úprava Xiaomi kolobežky, ktorú v ich servise realizujú. Pre jazdca, ktorý chodí po hladkých cyklotrasách alebo po menej náročných cestách, môžu byť celogumené pneumatiky dobrou voľbou. Tieto pneumatiky existujú aj v rôznych farebných prevedeniach alebo veľkostiach.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Amper servis SK (@amperservis.sk)

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Amper servis SK (@amperservis.sk)

Ďalšou možnosťou je zmena z klasických 8,5-palcových pneumatík na väčšie 10-palcové. Výmena za väčšie pneumatiky prináša najmä lepší komfort a menšie riziko defektov. Viac vzduchu prináša lepšie tlmenie nerovností.

ponuka pneumatík
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Amper servis SK (@amperservis.sk)

Odpruženie

Na nerovných slovenských chodníkoch a cestách je jazda na elektrokolobežke miestami nepohodlná. Kolobežka Xiaomi má síce vzduchové kolesá, ktoré dokážu tlmiť menšie nerovnosti na ceste, avšak väčšie praskliny na chodníkoch alebo výtlky na cestách sú už nepríjemné.

Upgrade vo forme odpruženia pre kolobežku Xiaomi je voľbou mnohých zákazníkov, ktorí si toto vylepšenie nakoniec veľmi pochvaľujú. Existuje odpruženie pre predné koleso, aj pre zadné. Najviac si zákazníci volia práve odpruženie prednej časti, ktoré je lacnejšie a neprenášajú sa vďaka nemu otrasy do kormidla a rúk. Na výber sú viaceré značky, no najspoľahlivejšia značka odpružení je Monorim.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Amper servis SK (@amperservis.sk)

Zmena dizajnu a množstvo doplnkov

Pre Xiaomi kolobežky existuje zrejme najviac doplnkov od rôznych výrobcov. Veľa z nich je šitých na mieru práve pre tento druh kolobežky, no okrem nich vieš použiť rôzne univerzálne doplnky. Veľmi často používatelia volia farebné odlíšenie komponentov na kolobežke formou silikónových krytiek, farebných káblových organizérov, krytiek na displej, farebných rukovätí, nálepiek, polepov, odraziek.

Ďalšie užitočné doplnky sú napríklad batohy (do ktorých si môžeš odložiť peňaženku, doklady, vodu a iné), držiaky na telefón, spätné zrkadlá, externé svetlá, LED pásiky, spevnenia skladacích mechanizmov, ochrany rámu kolobežky, ochrany batérie.

Doplnky a vylepšenia pre xiaomi kolobežku
Amper Servis
Amper Servis Zdroj: Amper servis

Zvýšenie výkonu a dojazdu

Zaujímavá možnosť tuningu je aj zvýšenie pôvodného dojazdu Xiaomi kolobežky, prípadne zvýšenie jej výkonu a rýchlosti. Amper servis vyrába batérie na mieru, ktoré sa dajú využiť aj ako externé batérie pre Xiaomi kolobežku (ale aj iné kolobežky). Takouto dodatočnou batériou si vieš predĺžiť dojazd elektrokolobežky aj o neuveriteľných sto kilometrov, pričom záleží na zvolenej kapacite.

kolobežka xiaomi
Zdroj: Amper servis

Ďalšou častou voľbou používateľov je zvýšenie výkonu na Xiaomi kolobežke. V základe je rýchlosť obmedzená na 25 km/h a dá sa bežne navýšiť približne na 30 – 33 km/h, prípadne spolu s externou batériou alebo vylepšením iných komponentov pokojne aj na 50 km/h. Spolu s rýchlosťou sa zvyšuje, samozrejme, aj akcelerácia a ťah kolobežky do kopca.

Servis a tuning elektrokolobežiek z celého Slovenska

Všetky úpravy sú k dispozícii na ktorejkoľvek pobočke Amper servis, kontakty na prevádzky nájdeš na tomto odkaze. Ak nemáš vo svojom okolí žiadnu prevádzku, vieš si objednať zvoz do Amper servisu. Zvoz je pre Xiaomi kolobežky úplne zadarmo. Samozrejmá je podpora aj iných značiek elektrokolobežiek, no množstvo doplnkov a dostupných úprav môže byť obmedzené.

Rada na záver: Pokiaľ ešte nevlastníš elektrickú kolobežku a rozmýšľaš práve nad tým, ktorý model si zakúpiť, daj si pozor najmä na dostupnosť servisov a dielov pre vybranú značku. Mnoho ľudí tento fakt podceňuje a potom sa môžu dostať do nepríjemností a drahších servisných úprav. Nakupuj overené značky u spoľahlivých predajcov, ktorí poskytujú plnú servisnú podporu a prípadne aj rôzne modifikácie a úpravy, ktoré sa ti môžu zísť v budúcnosti.

Domov
Zdieľať
Diskusia