Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová
2. júla 2022, 15:53
Čas čítania 0:50

VIDEO: V Egypte zabil staršiu turistku žralok, odtrhol jej ruku aj nohu

Kategória:
News
Uložiť Uložené
VIDEO: V Egypte zabil staršiu turistku žralok, odtrhol jej ruku aj nohu
Zdroj: Unsplash/Marcelo Cidrack/volně k užití (ilustrační foto)

Napriek tomu, že seniorka masívne krvácala, podarilo sa jej doplávať na breh.

Turisti v Egypte sa stali svedkami zúfalého pokusu o záchranu života v mori. Seniorka Elizabeth z Rakúska si išla zaplávať do mora, kde ju napadol žralok a odhryzol jej ruku aj  nohu. Napriek masívnemu krvácaniu sa seniorke podarilo doplávať na breh, kde ju prevzali do rúk záchranári, píše Blesk.

O útoku žraloka v Egypte sme sa v novom rozhovore rozprávali s potápačom a fotografom Richardom Jaroněkom, ktorý sa so žralokmi potápa už 25 rokov, už trikrát ho pohrýzli, ale ľudí upozorňuje, že vo vode pri žralokoch hlavne netreba spanikáriť. 
5. júla 2022, 14:30 Čas čítania 8:07 Expert na žraloky: V Egypte zabil ženu defektný žralok. Vo vode nesmieš spanikáriť, takmer nikdy nechce zaútočiť (Rozhovor) Expert na žraloky: V Egypte zabil ženu defektný žralok. Vo vode nesmieš spanikáriť, takmer nikdy nechce zaútočiť (Rozhovor)

Po tom, čo o svoj život statočne bojovala, Elizabeth nakoniec v sanitke zomrela. Pravdepodobným dôvodom bol údajne šok alebo infarkt. 

Elizabeth bývala  v letovisku Sahl Hasheesh neďaleko Hurghady so svojím manželom pochádzajúcim z Egypta. K útoku došlo podľa dostupných informácií v takzvanej bezpečnej zóne pláže a napadol ju žralok šedý útesový. 

Hrozivú situáciu pritom sledovalo niekoľko turistov z neďalekého móla a vznikla aj videonahrávka. Na tej je počuť hlasové komentáre ruských turistov. „Dočerta, je celá od krvi!“ komentuje jeden z nich. „Kde sú záchranári? Veď zomrie!“ znie z úst druhého. 

Podľa miestnych médií úrady uzatvorili okolité pláže minimálne na tri dni. Týka sa to oblasti Sahl Hasheesh aj Makadi Bay, ktoré sú obľúbenými turistickými destináciami. Útoky žralokov v Egypte sú vzácne.

Domov
Zdieľať
Diskusia