Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. júna 2022, 8:18
Čas čítania 1:11
Martin Adam Pavlík

Elon Musk: Nikdy som ľuďom nepovedal, aby investovali do kryptomien

Elon Musk: Nikdy som ľuďom nepovedal, aby investovali do kryptomien
Zdroj: Flickr/Aranami
ZAUJÍMAVOSTI ELON MUSK KRYPTOMENY
Uložiť Uložené

Šéf Tesly sa vyjadril k prepadu hodnoty kryptomien.

O rapídnom páde bitcoinu sme písali minulý týždeň. Jeho hodnota sa prvýkrát od decembra 2020 dostala pod mimoriadne dôležitú psychologickú hranicu 20 000 dolárov. Bitcoin, ako to už býva zvykom, so sebou vzal dole takmer celý trh kryptomien.

Na súčasný pokles hodnoty kryptomien sa pýtali na Katarskom ekonomickom fóre aj Elona Muska, ktorý sa pripojil virtuálne. Šéf Tesly Elon Musk však diplomaticky povedal, že údajne nikdy nevravel, aby ľudia investovali do kryptomien, informuje Mashable„Čo sa týka Tesly, SpaceX alebo konkrétne mojej osoby, kúpili sme nejaké bitcoiny, ale je to len malé percento našich celkových hotovostných aktív,“ povedal Musk.



Síce konkrétne túto vetu, vyzerá to tak, nikdy nenapísal ani nepovedal, kryptomeny viackrát propagoval, a teda nabádal ľudí k ich kúpe, teda investovaniu. Musk napríklad v minulosti oznámil, že jeho spoločnosť Tesla začne akceptovať bitcoiny na nákupy vozidiel.



Ako pripomína Mashable, tieto typy transakcií neskôr pozastavil vzhľadom na negatívny environmentálny dosah, čo mu bolo zrejme vysvetlené až neskôr. Napriek tomu neskôr zopakoval, že stále kryptomenám verí.

Taktiež napríklad v minulosti oznámil, že SpaceX vypustí do vesmíru satelit pomenovaný po kryptomene inšpirovanej meme obrázkom – dogecoine. Práve táto misia mala byť financovaná dogecoinmi, keďže Musk chcel prepísať históriu a jeho cieľom bolo, aby bol dogecoin „prvou kryptomenou vo vesmíre“.




 

Domov
Zdieľať
Diskusia