Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. júna 2022, 10:46
Čas čítania 0:55
Eduard Starkbauer

Bitcoin padol pod psychologickú hranicu 20 000 dolárov. Panika medzi investormi ho môže potiahnuť ešte nižšie

Bitcoin padol pod psychologickú hranicu 20 000 dolárov. Panika medzi investormi ho môže potiahnuť ešte nižšie
Zdroj: Getty Images/Dan Kitwood
NEWS BITCOIN KRYPTOMENY
Uložiť Uložené

Klesajú aj hodnoty etherea, cardana, BNB či XRP.

Strmý pád ceny bitcoinu, trvajúci niekoľko týždňov, dosiahol historický míľnik. Jeho hodnota sa prvýkrát od decembra 2020 dostala pod mimoriadne dôležitú psychologickú hranicu 20 000 dolárov. Okrem najhodnotnejšej kryptomeny sa podľa Forbesu dramaticky zosypáva aj hodnota etherea, BNB, XRP, solany či cardana. Hodnota etherea prelomila svoj psychologický prah 1 000 dolárov, keď za 24 hodín klesla až o 10 %.


Trh s kryptomenami prišiel za ostatný týždeň celkovo o 400 miliárd dolárov a bitcoin od začiatku mesiaca už zo svojej hodnoty stratil 10 000 dolárov. Podľa pozorovateľov sa pod prepad podpísal fakt, že americký federálny rezervný systém FED vydal varovania pred recesiou a zvýšil úrokové sadzby najviac od roku 1994. Pod hromadné vyberanie úspor z kryptomien sa mohol okrem atmosféry paniky podpísať aj nárast cien energií a životných potrieb.

Miliardár Jeff Gundlach a výkonný riaditeľ spoločnosti Doubleline Capital ešte pred prepadom pod 20 000 dolárov poznamenal, že cena bitcoinu môže čoskoro klesnúť na polovicu, čiže 10 000 dolárov. „Keď sa bitcoin dostal pod hranicu 30 000, podľa tabuliek som predpokladal, že 20 000 bude nasledovať. Trend v kryptomenách rozhodne nie je pozitívny.“

Aj iný vplyvný muž kryptomien a spoluzakladateľ kryptoburzy BitMEX Arthur Hayes varoval, že po prelomení hranice 20 000 očakáva obrovský tlak na predávanie, a traderom odporučil, aby sa upokojili a radšej „si vypli počítače“.

Anketa:
HODL alebo sell?
HODL!
sell!
Kryptomeny nie sú nič pre mňa.
HODL!
60 %
552 Hlasov
sell!
15 %
135 Hlasov
Kryptomeny nie sú nič pre mňa.
25 %
233 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia