Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. júna 2022, 21:14
Čas čítania 0:33
Daniel Mikolášik

Dráma v Tatrách: blízko turistov na Chate pri Zelenom plese sa spustila kamenná lavína, natočili ju na video

NEWS PRÍRODA PRÍRODNÉ KATASTROFY SLOVENSKO SPRÁVY Z DOMOVA VYSOKÉ TATRY
Uložiť Uložené

Apokalyptický výjav vyhnal turistov z chaty.

„Preboha, to spadne na nás?!“ pýta sa vystrašená turistka vo Vysokých Tatrách vo videu, ktoré zdieľala stránka @thisisslovakia spoločne s profilom @tatry_official. To zachytáva masívnu kamennú lavínu zo severnej steny Malého Kežmarského štítu, ktorá sa zosúva smerom k turistom na Chate pri Zelenom plese.

Ide o dozvuky kamennej lavíny z piatka 17. júna. „Z oblasti ešte stále padajú uvoľnené kamene,“ uvádza Horská záchranná služba na svojej stránke. Kamennú lavínu sa podarilo na video zachytiť turistom, ktorí sa nachádzali na Chate pri Zelenom plese.

Turistická sezóna sa na Zelenom plese začala poriadne dramaticky, pri prvom zosuve kameňov v piatok večer vyhnal turistov z chaty ohromný hukot v doline. Ten spôsobila prvá masívna kamenná lavína. Záchranári varujú turistov, aby boli na kopcoch ostražití, a v danej lokalite neodporúčajú žiadne aktivity.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa This is SLOVAKIA 🇸🇰 (@thisisslovakia)

Domov
Zdieľať
Diskusia