Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. júna 2022, 13:21
Čas čítania 0:48
Adam Novosad

VIDEO: Austrálsky krčmár zmlátil panvicou krokodíla, ktorý naňho zaútočil. „Potreboval poriadnu príučku,“ skonštatoval

NEWS AUSTRÁLIA SPRÁVY ZO SVETA ZVIERACIA RÍŠA
Uložiť Uložené

Krčmár potreboval zviera odohnať z chodníka, po ktorom zvyčajne kráčajú návštevníci podniku.

Austrálsky krčmár pobavil svojím správaním milióny ľudí na internete, keď sa na severe krajiny snažil odohnať agresívneho 2,5-metrového krokodíla.

Krčmár Kai Hansen z vyhľadávaného podniku Goat Island Lodge zobral panvicu z kuchyne, vyšiel pred podnik a začal sa na krokodíla zaháňať, aby sa zviera zľaklo a prestalo sa presúvať do nebezpečnej blízkosti krčmy.

„Netvrdil by som, že sa to deje každý deň, ale potrebujem zostať v bezpečí, a preto robím, čo viem,“ opísal Hansen incident s krokodílom. Útok panvicou sa osvedčil, pretože zvieraťu stačili dva dobre mierené údery po hlave, aby vycítilo, že sa s krčmárom nemá zahrávať. Krokodíl sa preto otočil a utiekol naspäť do rieky.

„Nikto sa nezranil a ten krokodíl dostal poriadnu príučku,“ zasmial sa na svojom súboji so zvieraťom samotný krčmár. Krokodíla musel za každú cenu odohnať, pretože chvíľkami blokoval chodník, po ktorom sa za štandardných okolností prechádzajú turisti.

„Zafunguje inštinkt,“ vysvetlil Hansen, prečo sa krokodíla nebál, aj keď mal v rukách len panvicu a rýchlo mohol prísť k úrazu. Krčmár skonštatoval, že to preňho nebolo prvé blízke stretnutie s krokodílom, pretože v roku 2018 ho napadol trojmetrový krokodíl, ktorý mu zjedol psa.

Anketa:
Zachoval sa krčmár správne?
Zachoval sa odvážne
Zachoval sa hlúpo
Zachoval sa odvážne, no aj hlúpo
Zachoval sa odvážne
58 %
203 Hlasov
Zachoval sa hlúpo
6 %
20 Hlasov
Zachoval sa odvážne, no aj hlúpo
36 %
125 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia